Bol.com AlgemeenBol.com AlgemeenDier

duitse-herder-en-kinderen-2

Is een Duitse herder gevaarlijk?

Is een Duitse herder gevaarlijk?

Een Duitse herder is niet gevaarlijk als hij opgroeit onder de juiste omstandigheden bij fijne mensen die hem goed behandelen

Mensen met respect voor deze hond, die goed voor hem zorgen. Hem te eten en te drinken geven en vooral hem ALTIJD correct behandelen. 

Mensen waarbij de hond zich goed voelt, mensen die hij vertrouwt en die zijn vertrouwen nooit beschamen.

"Zelfs niet één keer want hij onthoudt het als hij verkeerd wordt behandeld (mishandeld)"

Een baasje dat letterlijk stevig in zijn schoenen staat, want de herder is sterk. 

Een baasje dat consequent is en niet de ene dag poeslief is voor de hond en de andere dag hem een trap geeft als hij voor zijn voeten loopt, omdat hij niet goed heeft geslapen.

Een Duitse herder is niet gevaarlijk

Een Duitse herder is niet gevaarlijk als hij uit een goed nest komt. Een erkende en betrouwbare fokker, waar de ouderdieren bekend zijn, is belangrijk. 

Is de vader agressief of de moeder, de broodfokker zal het je niet vertellen en hij/zij zal er gerust mee fokken. 

Wees extra alert op de afkomst van de puppy als je op zoek bent naar een Duitse herder. 

Ook wanneer je een Duitse herder uit het asiel haalt (en kleine kinderen hebt) loop je meer risico op een hond die afwijkend gedrag vertoont. 

Hoewel je hem een tweede kans gunt moet je dit goed overwegen. Het leed is onbeschrijflijk groot voor jou en de hond als hij daarheen terug zou moeten als blijkt dat je hem niet kunt vertrouwen.

Mylle Peter
Door

Mylle Peter

op 09 Jul 2024

Wat kan ik doen ? Onze herder had een plastic zak in zijn mond toen ik deze uit zijn mond wilde halen werd hij agresief en toonde redelijk zijn tanden eerste keer dat dit gebeurd .onze Ella is 6 jaar oud. Wat kan ik doen als dat nog eens gebeurd? Peter

Reactie plaatsen

Bol.com AlgemeenBol.com AlgemeenDier