Bol.com AlgemeenBol.com AlgemeenDier

duitse-herder-pup-opvoeden

Duitse Herder trainen

Duitse Herder trainen

Een Duitse Herder opvoeden is niet moeilijk. Het is een slimme hond, die snel begrijpt wat jij bedoelt. Een Duitse Herder trainen is erg leuk en geeft voldoening. 

De training is ook fijn voor de hond als je ten minste de juiste hondenschool hebt gevonden. Een hondenschool die liever beloont dan straft! 

Nu is de training een halfuur of uur per week bij de hondenschool of club niet voldoende. Je zult het meeste thuis moeten oefenen, achter je huis en vervolgens op straat waar meer afleiding en prikkels zijn. Dat laatste maakt een oefening een stuk moeilijker. 

Een Duitse Herder trainen is een samenwerking tussen baasje en hond en als het goed is hebben jullie hier alle twee plezier in. Je begint uiteraard met de basis (zit, af, blijf, volg, aandacht!) en breidt dit uit. 

Blijf echter wel de basisoefeningen herhalen. Dat zorgt ervoor dat je een zelfverzekerde hond krijgt en een zelfverzekerd baasje. Eindig de training altijd positief, met een spel en een beloning.

Duitse Herder trainen voor hulphond

Een Duitse Herder trainen als huishond zal prima gaan, als je consequent bent, er samen plezier aan beleeft en alle oefeningen blijft herhalen. 

Wil je nog een stapje verder gaan en gaat jouw hond straks verder als hulphond? De voorwaarden daarvoor zijn streng zowel voor het baasje als de hond. 

Heeft dit trainen jouw interesse? Neem dan contact op met mensen die je daar meer over kunnen vertellen. Het begint namelijk al met de keuze van een puppy. Is deze geschikt om straks hulphond te worden. Zijn de voorwaarden en karaktereigenschappen die daarvoor essentieel zijn aanwezig? 

Een Duitse Herder trainen als huishond of hulphond? Beide zorgt ervoor dat je bezig bent met opvoeden. De hond wordt op een prettige manier fysiek en mentaal moe. 

Als je ervoor kiest om een hulphond te socialiseren door hem/haar als puppy in huis te nemen, weet dan dat je snel afscheid van hem/haar moet nemen als hij naar het opleidingsinstituut gaat.

Reactie plaatsen

Bol.com AlgemeenBol.com AlgemeenDier