Bol.com AlgemeenBol.com AlgemeenDier

verzekering-voor-een-duitse-herder

Duitse Herder en katten

Duitse Herder en katten

Heb je meer huisdieren en wil je graag een Duitse Herder aanschaffen? Koop dan een puppy die met de andere bewoners kan opgroeien.

In de meeste gevallen dat zal prima gaan en zullen ze zelfs een slaapplek delen. Je zult ongetwijfeld leuke voorbeelden daarvan kennen.

Er zijn echter ook Duitse Herders, die geen katten in hun buurt verdragen, maar dat zijn dan vaak katten die van elders in hun territorium komen.

De eigen kat is een ander verhaal en daarmee kan hij prima een goede band opbouwen. Dat moet hem dan wel worden aangeleerd.

Komt de kat later in het gezin dan de hond dan zal de kat zijn plekje moeten veroveren. Dat zijn de regels in de dierenwereld.

Bemoei je daar niet teveel mee, blijf wel in de buurt als het mis zou gaan. Beide dieren zijn zelf slim genoeg om aan te geven wanneer het genoeg is. De kat kan hogerop gaan liggen, flink blazen en de hond zal dat begrijpen.

Voorkom jaloezie door het eerste huisdier extra aandacht te geven als het tweede erbij komt. Ook tijdens de eetmomenten is extra oplettendheid aan te raden. Geef de kat en de hond apart van elkaar eten.

Wie er ook als eerste in huis komt, de kat of de Duitse Herder met veel aandacht en liefde zullen de problemen wel meevallen en als ze er zijn zullen ze in elk geval oplosbaar zijn.

Reactie plaatsen

Bol.com AlgemeenBol.com AlgemeenDier