Bol.com AlgemeenBol.com AlgemeenDier

zwarte-duitse-herder

Duitse Herder adopteren

Duitse Herder adopteren

Je wilt een Duitse Herder, maar omdat je vindt dat honden in een asiel een tweede kans verdienen, neem je daar een kijkje. Maak een afspraak, zodat men even de tijd voor je kan nemen.

En zit er op dat moment geen Duitse Herder dan hoef je er uiteraard niet heen. Vraag in dat geval of jij je telefoonnummer mag achterlaten voor het geval er een Duitse Herder in het asiel wordt aangeboden.

Adoptie Duitse herder

Als je gaat voor de adoptie van een hond, dan moet je weten dat deze al een verleden heeft, wellicht ook een rugzakje vol met problemen. In het asiel zal al veel over de hond bekend zijn als hij daar al een poosje heeft gezeten, omdat zijn gedrag daar wordt geobserveerd.

Uit zijn eerdere verleden is vaak niets bekend. Zorg ervoor dat wanneer je de Duitse Herder uit het asiel ophaalt, dat je tijd voor hem hebt om de hond vanaf het begin goed aan de nieuwe situatie te laten wennen.

Je hoeft de hond niet zielig te vinden, maar weet dat dit een grote verandering is, weer een andere omgeving, weer een nieuwe eigenaar. Laat de hond op een duidelijke manier weten wat je van hem wilt. Ben daarin wel geduldig, maar geef nooit op.

Weet goed waar je aan begint als je een hond adopteert.

"Het is een grote stap om een hond met een verleden te adopteren, realiseer je dat"

 Elke hond die je koopt heeft opvoeding nodig, maar bij een hond die al elders heeft gewoond kan dat een stuk problematischer zijn. Deze hond is al gevormd, heeft wellicht enkele vervelende trekjes.

Denk daarbij aan: is niet gewend aan kinderen, is fel op katten, blaft (te) veel, agressief naar vreemden, vecht met andere honden.

En omdat de Duitse Herder een flinke en sterke hond is kan dat moeilijkheden veroorzaken, thuis en onderweg.

Kun jij dit handelen en ben je eventueel bereid een gedragscursus te volgen dan kan een geadopteerde Duitse Herder je veel plezier geven.

Elke hond verdient een goed thuis. En als de hond storend gedrag laat zien, ligt dat in de meeste gevallen aan de vorige eigenaar of situatie, of een niet erkende fokker, die maar door fokt met een agressieve teef.

"Als het in jouw situatie verantwoord is, dan zal de geadopteerde Duitse Herder blij en dankbaar zijn met zijn nieuwe plekje bij jou in je huis en hart"

Reactie plaatsen

Bol.com AlgemeenBol.com AlgemeenDier