Bol.com AlgemeenBol.com AlgemeenDier

duitse-herder-energie

Duitse Herder als eerste hond

Duitse Herder als eerste hond

Je hebt er lang naar uitgekeken. Het was een droom om een Duitse Herder te krijgen. Nu is het er de juiste tijd voor, je hebt voldoende tijd en ruimte om deze hond aandacht en een fijne plek te geven.

De Duitse Herder is namelijk een middelgrote hond, die graag wat ruimte heeft. Het is tevens een energieke hond, dus op tijd een wandeling, een fietstocht en een spelletje heeft hij echt wel nodig om helemaal tevreden te zijn.

Een Duitse Herder is geen hond die op de bank ligt te slapen, totdat de baas na een dag werken thuiskomt. Dat is trouwens voor elke hond een grote straf!

"Een hond is een sociaal dier, dus wil niet de hele dag alleen gelaten worden"

Lees je in om het karakter van de Duitse Herder te leren kennen

Voordat je tot de aanschaf van de Duitse Herder als jouw eerste hond overgaat, is het belangrijk om je in te lezen en info te vergaren over dit ras.

Past hij/zij wel jou? Heb je voldoende ruimte en tijd voor deze hond. Het is namelijk een energieke hond die enige uitdaging behoeft om helemaal tot zijn recht te komen.

Ken je iemand met een Duitse Herder, informeer naar zijn ervaringen. Ga bij een hondencursus kijken. Blijf je dan nog steeds enthousiast dan kun je verantwoord een Duitse Herder als eerste hond nemen.

"Je haalt een vriend voor het leven in huis als jij hem de aandacht geeft die hij verdient"

Cursus voor jouw eerste Duitse Herder

Ga op cursus als een Duitse Herder jouw eerste hond is. Je leert er veel en vergeet niet dat het contact met andere honden op jonge leeftijd essentieel is voor zijn verdere leven. De ervaringen die hij daar op doet, vergeet hij nooit.

Een Duitse Herder vergeet trouwens nooit iets, ook niet als jij hem straft of als hij ergens enorm van schrikt. Het is daarom ook erg belangrijk dat je een goede cursus/school voor hem zoekt.

Een hond die vervelende dingen meemaakt is snel verpest, daar moet je dan zijn hele leven rekening mee houden.

Praktijkvoorbeeld van een grote fout met gevolgen: cursusbegeleider gooit een bos sleutels naar een cursist (de jonge Duitse Herder) omdat hij opstaat, terwijl hij tussen andere honden moest blijven liggen, terwijl zijn begeleider (baasje) een stukje bij hem vandaan loopt.

Dit is een opdracht om de “blijf” oefening te trainen. Een herder is een trouwe volger van zijn baas, dit is dus een moeilijke oefening.

Even terug naar de straf. De Duitse Herder vergeet het geluid van een bos sleutels nooit meer en zal voortaan schrikken bij het horen ervan. Als jij je bos autosleutels pakt zal hij verdwijnen. En probeer dit gedrag maar eens te veranderen.

Uiteraard betekent zo’n ingrijpen einde oefening voor jou en de hond bij deze cursus. Deze aanpak deugt niet!  

Reactie plaatsen

Bol.com AlgemeenBol.com AlgemeenDier