Bol.com AlgemeenBol.com AlgemeenDier

duitse-herder-en-kinderen

Duitse Herder in huis

Duitse Herder in huis

Een Duitse Herder is zoals alle honden een sociaal dier. Hij is graag bij het gezin waar hij toe behoort. 

Meestal kiest hij uit dat gezin een baasje, waarmee hij nog een hechtere band heeft. Vaak is dat degene die hem uit het nest bij de fokker heeft opgehaald

Hij is tevens zeer beschermend naar “zijn” gezin. Dat moet je zelf in goede banen leiden, want er zijn honden die de baas zo afschermen dat er niemand anders in de buurt mag komen zonder dat hij gromt. Als baasje ben je dan zijn bezit geworden. 

"Voorkom bezitterig gedrag, dat kan gevaarlijke situaties opleveren voor andere gezinsleden of andere huisdieren"

Perfecte hond voor thuis

Een Duitse Herder is een hond bij uitstek om in huis te hebben. Als hij overdag genoeg buiten kan en beweging heeft zal het in de avond een rustige huishond zijn. 

Ga jij echter elke avond om acht uur met hem buiten voetballen, trainen of een wandeling maken, dan zal hij daaraan gewend raken en om die tijd bij je gaan staan: “kom op we gaan!” Het lijkt op meer momenten van de dag dat hij de klok kent.

Een hond is een gewoontedier en dat zul je merken. Krijgt hij tijdens koffietijd in de ochtend om 10 uur altijd een hondenkoekje, dan zal hij bij zijn koekjestrommel of kastje gaan staan. Hij zal er wel voor zorgen dat je hem niet zult vergeten dit lekkers te geven.

Een Duitse Herder in huis is zo gezellig. Het is een middelgrote hond, die wel wat ruimte in beslag neemt. Wil je niet dat de bank door hem in beslag wordt genomen, geef hem een eigen slaapplek. 

Door de hond overdag en ’s nachts in huis te laten zal hij op beide plekken waken. Een betere inbraakbeveiliging kun je niet wensen.  

Reactie plaatsen

Bol.com AlgemeenBol.com AlgemeenDier