Bol.com AlgemeenBol.com AlgemeenDier

duitse-herder-werklijn

Hondensporten

Hondensporten

Er zijn verschillende cursussen voor jou en je hond, hondensport genaamd. De Duitse herder is een veelzijdige hond, dus je hebt zelf de keuze welke sport jullie samen gaan beoefenen. 

Kies je voor een tak van sport met allerlei rassen of kies je voor een vereniging met alleen maar Duitse herders? 

Speuren, pakwerk en appèl (gehoorzaamheid) worden vaak gegeven. Echter ook flyball en behendigheid is een keuzemogelijkheid. 

Hoe is de lichamelijke gesteldheid van de hond? 

Houd daarmee rekening bij je keuze als je voor iets kiest waarbij het lichaam van de hond veel draaibewegingen moet maken (misschien toch liever een andere cursus?). 

Laatstgenoemde twee voorbeelden (flyball en behendigheid) kunnen in wedstrijdverband worden gedaan, maar ook voor de gezelligheid worden gekozen. 

Politiehondentraining

Een politiehondentraining is minder vrijblijvend, dit serieuze werk vereist van jou veel toewijding en tijd (ook bij slecht weer!). Overweeg eerst een en ander voordat je een keuze maakt. 

Voor de hond is het altijd prima, als hij met een gemotiveerde, geduldige en gezellige begeleider aan het werk mag. Je dient er allebei plezier in te hebben voor optimaal resultaat. 

Hondensport voor de Duitse Herder

Ga een keer kijken naar een training op een hondensportterrein en verbaas je over wat jij een hond allemaal kan leren

En dat geldt ook voor de Duitse herders die mensen begeleiden en helpen, de hulphonden, de reddingshonden, de speurhonden. 

Erg belangrijk is het dat de hond alle basiscommando’s kent en deze onder alle omstandigheden opvolgt, voordat je aan een andere en moeilijkere cursus of opleiding begint. 

Het beheersen van de basiscommando’s zijn zelfs voorwaarden om toegelaten te worden. 

"Weetje: alleen dat ene uurtje trainen bij de club is niet voldoende, je dient elke dag met je hond bezig te zijn"

Als liefhebber zal dat geen probleem zijn. En liefhebber ben je, anders schaf je geen hond aan en je begint zeker geen opleiding als dat je interesse niet heeft.

Reactie plaatsen

Bol.com AlgemeenBol.com AlgemeenDier