Bol.com AlgemeenBol.com AlgemeenDier

verzekering-voor-een-duitse-herder

Duitse Herder en jeuk

Duitse Herder en jeuk

Allergie, heb je er zelf last van, dan weet je hoe vervelend dat is. Ook een hond kan een allergie ontwikkelen. Hij kan last krijgen van jeuk. 

Soms is de oorzaak snel ontdekt, soms ook is het moeilijk een diagnose te stellen. Een voedselallergie komt vaak voor bij de Duitse Herder. 

Bij jeuk wordt daar vaak aan gedacht als de vacht op vlooien is gecontroleerd en die niet zijn aangetroffen. Jij wordt er gek van als de hond dag en nacht ligt te krabben en de hond zelf ook. Daar moet ingegrepen worden. 

De eerste stap is een consult bij de dierenarts. Deze zal de vacht bekijken en beoordelen. Soms moet er zelfs bloed worden geprikt om de oorzaak van de jeuk te achterhalen. 

Een tijdrovende en vaak ook kostbare klus, maar zeker noodzakelijk. Bij jeuk krabt, likt of bijt de hond de huid kapot en kunnen er ontstekingen ontstaan.

Oorzaken Duitse Herder en jeuk

  1. vlooien of ander ongedierte, behandel de hond regelmatig met anti vlooien- en tekenmiddel
  2. hond kan allergisch reageren op bestrijdingsmiddel tegen ongedierte als vlooien
  3. voedselallergie, er dient uitgezocht te worden met behulp van de dierenarts welk voer het meest geschikt is voor jouw hond (moeilijke tijdrovende en dure klus)
  4. atopie, hond is allergisch voor bijvoorbeeld pollen en huisstofmijten, er is huidonderzoek nodig en bloedonderzoek

Aanhoudende jeuk

Aanhoudende jeuk moet aangepakt worden. De hond krabt, bijt of likt zijn huid stuk en uiteraard is het erg lastig voor hem

Hij is de hele dag bezig om de jeuk te stoppen. Helaas dat lukt niet en de dierenarts komt er aan te pas. 

Er zijn middelen die de jeuk onderdrukken, waaronder een speciale shampoo. Bij atopie zijn er injecties en/of medicijnen nodig die je jeuk wat verminderen. Atopie is chronisch. Alleen de symptomen kunnen worden verminderd, maar deze aandoening zal nooit genezen. 

Een vlooienallergie houd je onder controle door de hond van jongs af aan een middel tegen vlooien toe te dienen. Bij een voedselallergie is het zaak het juiste voer te geven en zoals gezegd wellicht ook medicatie en injecties. Dat is even een zoektocht, maar dan is de jeuk straks wel weg.

Reactie plaatsen

Bol.com AlgemeenBol.com AlgemeenDier