Bol.com AlgemeenBol.com AlgemeenDier

duitse-herder-en-voeding

Duitse Herder gewicht

Duitse Herder gewicht

Een gezond gewicht is voor alle honden, groot en klein, belangrijk. Een hond die te zwaar is belast daardoor zijn botten teveel en ook andere kwalen liggen op de loer. 

De Duitse Herder is een middelgrote hond en als hij voldoende beweging heeft en goed voer krijgt (niet van de tafel mee eet) zal hij niet te zwaar worden. Vergelijk het met mensen, het zijn vaak de tussendoortjes waardoor de kilo’s er aan vliegen. 

Een hond is niet zelf verantwoordelijk voor zijn gewicht, dat ben jij als zijn baasje. De hond zorgt namelijk niet zelf voor zijn eten en beloningen. 

Het Duitse Herder gewicht is gemiddeld voor een reu tussen de 30 en 40 kg en voor een teef tussen 22 en 32 kg. Uiteraard is een en ander afhankelijk van de bouw, de leeftijd, het voer dat hij/zij krijgt en de beweging. Weeg de hond regelmatig bij de dierenarts, zodat overgewicht maar ook ondergewicht snel worden ontdekt.

Ondergewicht en overgewicht Duitse Herder

Zowel ondergewicht als overgewicht moet je aanpakken. De hond heeft of krijgt er op latere leeftijd last van. 

Bij de Duitse Herder is een bekend probleem overbelasting van de gewrichten, de knieën en heupen. Je kunt het helaas niet altijd voorkomen. 

Je kunt er wel voor zorgen dat de hond niet te zwaar wordt, want dat zorgt voor extra belasting van de gewrichten en dus meer slijtage. 

Onderschat ook ondergewicht niet. Een hond die afvalt, zonder aanwijsbare reden (eet zoals hij gewend was), kan een ziekte bij zich dragen

Een probleem met de alvleesklier bijvoorbeeld kan leiden tot gewichtsverlies en moet door de dierenarts worden behandeld. Het is belangrijk om een hond die gewicht verliest te laten bekijken door de dierenarts.

Reactie plaatsen

Bol.com AlgemeenBol.com AlgemeenDier