Bol.com AlgemeenBol.com AlgemeenDier

duitse-herder-in-zee

Duitse Herder wassen

Duitse Herder wassen

De Duitse Herder hoef je niet te wassen. Behalve… als hij een heerlijk uitstapje heeft gemaakt naar de koeienvlaaien en er lekker in heeft liggen rollen. Deze stank krijg je er niet uit, dus zelf wassen of naar de hondenwas/kapsalon. Was jij zelf de hond? Gebruik dan speciale shampoo. 

"Tip: zet jij de hond in de badkuip of onder de douche, zorg ervoor dat de hond op een antislip mat staat"

De vacht van de hond houd je goed bij door eens per week te “harken”. Dat is het borstelen van een Duitse Herder met een speciale herderskam

Je betast de hond dan overal om te kijken of je ongeregeldheden en onzuiverheden voelt. Is de hond in de rui dan hark je de losse haren er elke dag uit. Dit voorkomt jeuk bij de hond en haren in huis.  

Duitse Herder wassen en goed laten drogen  

Is het echt nodig om de Duitse Herder te wassen, zorg ervoor dat je hem goed afdroogt voordat hij naar buiten gaat. Zeker in de winter is dan van belang. 

"Er zijn speciale handdoeken voor de hond, waarmee je hem heel gemakkelijk en goed kunt afdrogen"

Er zijn ook badjassen te koop voor jouw hond, om te voorkomen dat hij het te koud krijgt na het baden. Gebruik je geen badjas laat de hond dan op een droge, tochtvrije plaats goed opdrogen. 

Laat de hond zich lekker uitschudden er zal dan al veel water uit de vacht verdwijnen. Het nadeel is een natte badkamer, maar dat heb je voor jouw hond over, toch! En zo niet dan toch de wassalon bezoeken. 

Daar kunnen ook de nagels verzorgd worden. Niet zo’n eenvoudige klus om zelf te doen.

Reactie plaatsen

Bol.com AlgemeenBol.com AlgemeenDier