Bol.com AlgemeenBol.com AlgemeenDier

duitse-herder-en-vlooien

Duitse herder en vlooien

Duitse herder en vlooien

Nee, toch geen vlooien! Jouw Duitse herder heeft ontzettend veel jeuk, dat merk je aan het krabben en bijten. Je gaat meteen op zoek naar de oorzaak. Je ziet als snel de zwarte stipjes en jouw angst wordt werkelijkheid, vlooien.

De jeuk die deze insecten veroorzaken is volgens sommigen erger dan pijn. Hoe een hond jeuk ervaart, dat kan hij je niet vertellen, maar je kunt je voorstellen dat constante jeuk niet als erg prettig wordt ervaren. 

De hond wordt helemaal vervelend van de jeuk en jij wordt gek van het voortdurende krabben. De huid kan zelfs in korte tijd helemaal worden beschadigd door het krabben en bijten. Tijd om dit aan te pakken en beter nog om in de toekomst jeuk door vlooien te voorkomen.

Wat kun je tegen vlooien doen?

Gelukkig kun je het vlooienprobleem adequaat aanpakken door de hond daartegen een middel te geven. Een middel dat je op de huid aanbrengt laat de vlooien verdwijnen. 

Er bestaan verschillende vlooienbestrijdingsmiddelen. Het is even uitzoeken wat er bij jouw hond het beste werkt. 

Op sommige producten reageren honden met een allergische reactie. Heeft je hond al huidproblemen vraag dan de dierenarts welk bestrijdingsmiddel je veilig kunt gebruiken. 

Heb je het juiste middel gevonden, volg dan strikt de gebruiksaanwijzing. Bij puppy’s dien je extra alert te zijn als je een bestrijdingsmiddel gaat gebruiken. 

Nadat je hond een keer vlooien heeft gehad zul je dit liever voortaan willen voorkomen. Ook daarvoor zijn middelen te koop, die je met regelmaat moet toedienen. Middelen die ook vaak meteen teken voorkomen, twee in één dus.

Kortom:

De hond heeft vlooien

Je gebruikt shampoo tegen vlooien en wast de hond ermee

Je gebruikt een vlooienbestrijdingsmiddel

Let op allergische reactie

Controleer regelmatig op vlooien en teken

De hond heeft (nog) geen vlooien

Je gebruikt een middel ter voorkoming van vlooien, dat vaak ook een middel tegen teken is

Controleer regelmatig op vlooien en teken  

Reactie plaatsen

Bol.com AlgemeenBol.com AlgemeenDier