Bol.com AlgemeenBol.com AlgemeenDier

aandacht-duitse-herder-vasthouden

Hoe oud wordt een Duitse herder?

24 augustus 2021

Hoe oud wordt een Duitse herder?

Natuurlijk weet je nooit hoe oud jouw puppy zal worden. Er is wel een gemiddelde leeftijd van de Duitse herder bekend namelijk 12 jaar. 

Wordt hij of zij veel ouder dan heb je geluk. Je kunt de leeftijd niet vooraf bepalen.

Wel kun je ervoor zorgen dat de conditie van jouw herder zo goed mogelijk blijft door de juiste voeding (laat de herder niet te zwaar worden), door voldoende beweging en door bezoek aan de dierenarts als daartoe aanleiding is of als je twijfelt aan zijn gezondheid. 

Wanneer een dierenarts al in een vroeg stadium een bepaalde diagnose stelt is er vaak nog veel mogelijk om de hond te genezen of in elk geval meer kwaliteit van leven te bieden. 

De juiste voeding voor een lang en gezond leven

Het hoeft geen betoog dat de juiste voeding voor jouw Duitse herder essentieel is. En dat geldt niet alleen voor de oudere hond, maar ook vanaf de puppytijd moet hij de juiste voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden binnen krijgen. 

Houd het gewicht in de gaten en let er op hoe actief de hond is. Hoe reageert hij op zijn voedsel? Twijfel je aan het voedsel of aan de hoeveelheid die wordt geadviseerd? 

Consulteer een dierenarts, deze zal je vertellen of je goed bezig bent of dat je beter over kunt gaan op andere voeding/hoeveelheden.

Kwaliteit van leven voor de Duitse herder

Jij kiest toch ook voor kwaliteit van leven voor jouw hond boven kwantiteit (het aantal levensjaren).

Neem een wijs besluit als de kwaliteit van leven voor jouw hond sterk is gedaald en de hond lijdt. Een wijs besluit dat je neemt met je verstand, je gevoel zegt wat anders. 

De dierenarts kun je hierbij in vertrouwen nemen, hij of zij zal je vertrouwen niet beschamen. Een dierenarts wil niets liever dan dieren in leven houden, maar stelt wel een grens en wil een dier niet onnodig en uitzichtloos laten lijden. 

Voor die tijd is gekomen zullen jij en de dierenarts van alles hebben geprobeerd om de hond zonder pijn te laten genieten van zijn oude dag.

Reactie plaatsen

Bol.com AlgemeenBol.com AlgemeenDier