Bol.com AlgemeenBol.com AlgemeenDier

aandacht-duitse-herder-vasthouden-tijdens-wandeling-en-andere-oefeningen

Duitse Herder in de rui

Duitse Herder in de rui

De prachtige en dikke vacht van de Duitse Herder verhaart het hele jaar door. Daarvan zul je niet zoveel last hebben, je kunt dan namelijk niet spreken van echte rui. Deze is er normaal gesproken twee keer per jaar en is seizoensgebonden.

Is de hond door ziekte of allergie in een minder goede conditie dan kan de verharing toenemen buiten de rui periode.

De vacht zegt vaak veel over de gezondheid van de Duitse Herder. Zijn mooie verschijning zorgt er mede voor dat hij zeer populair is.

Verzorging van de vacht van de Duitse Herder

De verzorging van de vacht van een Duitse Herder is eenvoudig. Gebruik de juiste materialen. Een herderharkje werkt erg prettig en haalt de losse haren uit de vacht. Eens per week “harken” is voldoende. Tijdens de rui haal je er elke dag de losse haren uit, dit voorkomt vervilting.

Heeft de hond door een koeienvlaai liggen rollen dan zul je hem moeten wassen. Doe dit met speciale hondenshampoo of bezoek de trimsalon. Onder normale omstandigheden is wassen niet nodig. Laat de hond goed opdrogen, voordat hij wordt blootgesteld aan kou of tocht. Het verzorgen van de vacht heeft drie doelen:

Doelen van verzorgen vacht:

  1. Je haalt de losse haren eruit, je hebt minder last van haren binnenshuis;
  2. Je bekijkt meteen de vacht en onderzoekt deze op bultjes en ongedierte als teken en vlooien;
  3. Je betast de hond en dat is goed voor een hechte band, begin hiermee als de hond een puppy is.

Als jouw Duitse Herder meer gaat krabben

Krabben, de huid stuk bijten dag en nacht, denk dan aan een allergie. Het is een groot probleem als jouw Duitse Herder een allergie heeft ontwikkeld.

Is dat helaas wel het geval dan zal dit probleem aangepakt moeten worden door de dierenarts. En dat is een behoorlijk moeilijke, tijdrovende en dure klus.

Er moet namelijk worden uitgezocht om welke allergie het gaat, de juiste diagnose is van belang voor een behandelplan, medicatie en of andere voeding.

Observeer de hond en vertel over zijn gedrag bij de dierenarts, daaruit kan hij/zij conclusies trekken. Tip: ook door stress kan de hond zijn huid stuk bijten en veel krabben.

Reactie plaatsen

Bol.com AlgemeenBol.com AlgemeenDier