Bol.com AlgemeenBol.com AlgemeenDier

duitse-herder-en-voeding

Duitse Herder voer

Duitse Herder voer

De gezondheid van een hond hangt af van zijn afkomst. Zijn er erfelijke ziektes bij de ouders aanwezig? Echter ook het Duitse Herder voer heeft een behoorlijke vinger in de pap te brokkelen.

Een goede brok bevat alles wat een Duitse Herder nodig heeft. De samenstelling is afgestemd op deze hond en zijn beweging.

Kijk op de zak en je ziet wat een hond per kg lichaamsgewicht en op welke leeftijd nodig heeft.

En zoals je zeker al weet: er dient altijd een bak water voor hem klaar te staan. Dat water dient met regelmaat ververst te worden.

"Laat geen voer staan, eet de hond niet alles op, gooi het weg, er komen vliegen op af"

Duitse Herder voer, brok of vers vlees?

Als jij de puppy bij de fokker ophaalt dan zul je voor de eerste dagen voer meekrijgen dat de puppy daar voorgeschoteld kreeg. Je kunt op deze voet verder gaan of kiezen voor ander voer.

Maar waarom zou je iets veranderen als het goed gaat? Houd de ontlasting (poep) van de jonge hond in de gaten.

De overgang van de fokker naar zijn nieuwe thuis is een grote verandering. De puppy mist zijn moeder en de rest van het nest. Geef de puppy veel aandacht en begin niet meteen met allerlei regeltjes, laat hem eerst wennen. Verander daarom in het begin niet teveel.

Wil je na bijvoorbeeld een week toch ander voer geven bouw dit rustig op. Geef een klein beetje minder van het bekende voer en vervang dat door de nieuwe brok. Maak van dat kleine beetje steeds meer totdat het “oude” voer helemaal is vervangen door het nieuwe.

Blijft de ontlasting goed? Hoe gaat het met zijn/haar gewicht? Heeft hij/zij genoeg energie na de verandering van voer? Heb   je vragen of twijfel je aan de gezondheid bezoek de dierenarts.

Wil je meer info over bepaalde brokken of vers vlees raadpleeg een specialist diervoeding. Weet echter dat de discussies zullen oplaaien als je meer personen aan het woord laat. Er zijn zowel voorstanders als tegenstanders van brokken en/of vers vlees.  

Brok vervangen door vers vlees

Je hebt gelezen en gehoord dat vers vlees goed is voor de hond. De huid gaat er nog meer door glanzen, er zijn geen toevoegingen die jouw hond niet verdraagt, het verteert gemakkelijker, omdat het uit natuurlijke ingrediënten bestaat.

Je ziet veel voordelen. Vers vlees kun je ingevroren bij de dierenspeciaalzaak kopen, maar ook veel supermarkten bieden diverse soorten vlees aan. Je vindt het in de diepvries. Grote hoeveelheden kun je ook laten thuis bezorgen.

Let er goed op dat je naast bijvoorbeeld kip ook compleet vlees aanbiedt. Je kunt ook zelf vers vlees voor je hond bereiden. Het kost je wel even tijd en verdieping in de samenstelling.

In de bakjes met compleet voer zit alles wat jouw Duitse Herder nodig heeft. Naast het feit dat honden vers vlees lekker vinden en hun huid gaat glanzen, produceren honden die vers vlees eten veel minder ontlasting (poep).

Twijfel je over de keuze die je wilt maken, raadpleeg een specialist diervoeding. Nadeel van vers vlees is dat het bevroren vlees steeds veel tijd nodig heeft om te ontdooien.

Hygiëne

Afhankelijk van de plek waar de hond eet kun je last krijgen van vliegen bij de bak met vers vlees. Let erop dat de bak meteen wordt leeg gegeten en was hem daarna goed af.

Reactie plaatsen

Bol.com AlgemeenBol.com AlgemeenDier