Bol.com AlgemeenBol.com AlgemeenDier

zwarte-duitse-herder

Duits herder welke halsband

Duits herder welke halsband

Voordat de Duitse herder is uitgegroeid zul je diverse maten halsband voor hem nodig hebben.

Koop een halsband nooit te groot, deze is te zwaar voor dat jonge nekje en de hond kan hem gemakkelijk van zich af schudden. Een halsband moet goed passen en mag niet te los en niet te strak zitten.

"Tip: Je moet je vingers goed tussen halsband en hond kunnen doen anders zit hij te strak"

Krijgt de hond op de plek waar de halsband de huid raakt een geïrriteerde huid, ga dan over op een tuigje. Ook wanneer hij erg trekt is dat een prima optie.

De nek- en halswervels worden beter beschermd en een bijkomend voordeel is dat de hond minder trekkracht heeft in een tuig.

Materialen halsband

Een hond zonder huidproblemen zal elke halsband verdragen. Toch dien je erop te letten dat er geen irritatie ontstaat op de plek van de halsband.

Een goed oplettend baasje merkt het als de hond last heeft van zijn halsband, hij zal schudden en krabben.

Verwar dit niet met de puppy die dit ook doet als hij nog aan de halsband moet wennen.

"Aan de halsband kun je een naamplaatje van de hond hangen met jouw telefoonnummer, handig als hij de kans heeft gezien om alleen te gaan wandelen"

De meeste halsbanden zijn van leer of nylon. Leer is een stuk duurder dan nylon. Het is verstandig om een leren halsband af en toe in te smeren, zodat hij soepel blijft.

Je kunt ook kiezen voor een halsband met verlichting of een reflecterende halsband, waardoor de hond in het donker eerder en beter wordt opgemerkt door andere weggebruikers. Naast verschillende materialen kun je ook uit diverse kleuren kiezen.

Reactie plaatsen

Bol.com AlgemeenBol.com AlgemeenDier