duitse-herder-en-kinderen
Energie
Ralph Siebers
Energie
01/15/2022

Wat kun je binnenshuis doen met je hond?

01/15/2022

Wat kun je binnenshuis doen met je hond?

Je kunt van alles met je hond ondernemen, ook binnenshuis. De hond zal het niet zoveel uitmaken wat jij bedenkt om samen te doen. Hij is al blij om met je samen te zijn. 

De wat oudere hond vindt het heerlijk om op je voeten te liggen of naast je op de bank. Jouw aanwezigheid maakt hem blij en tevreden. 

"Een hond is een sociaal dier en is graag bij zijn roedel (het gezin), waarvan jij de leider bent. Laat hem daarom nooit te lang en te vaak alleen"

Ben je weinig thuis dan neem je geen hond! Maar…. jij hebt wel een hond en laat hem niet te vaak en niet te lang alleen. 

Aandacht voor je hond

De tijd dat je thuis bent heb je aandacht en tijd voor hem door met hem te wandelen, te joggen of te fietsen

Binnenshuis heb je wat leuke denkspellen en puzzels en wellicht een snuffelmat voor hem. Stimuleer hem door te kijken hoe hij de denkspellen oplost en daag hem uit door hem een moeilijkere variant aan te bieden. 

Een snuffelmat is voor elke hond enorm leuk, hij moet daarbij namelijk zijn beste zintuig, zijn neus, laten werken. Kijk online naar alle genoemde spelmogelijkheden en bestel er enkele. Leuk voor de feestdagen als je gezellig thuis bent. 

Speurtocht voor je hond

Naast bestaande spellen kun je ook zelf iets bedenken waarmee jij de hond vermaakt. Je zet een speurtocht uit door de kamer, keuken, hal en de serre. 

Je kunt naast spelend ook lerend met hem bezig zijn door alle commando’s die hij ooit heeft geleerd te herhalen. Dat kan binnenshuis op dezelfde manier als buiten. 

Je kunt hem dozen laten uitpakken, past goed in de decembertijd. Let daarbij op de veiligheid en haal de nietjes uit de dozen. 

Als beloning vindt hij onderin een beloningskoekje. Kijk hem eens werken, trekken en scheuren. Een mooie manier om hem moe te maken. 

Apporteerspelletjes

Apporteerspelletjes daarmee zul je hem ook een groot plezier doen. Naast alles wat je kunt bedenken om de hond bezig te houden is de gerichte aandacht die je hem geeft het allerbelangrijkste, dus weg met die telefoon! 

Als je het plezier van een blije hond eenmaal ervaart, zul je graag met hem bezig zijn en blijven en steeds nieuwe dingen ontwikkelen om het spelen en werken aantrekkelijk te maken. Kom van de bank af, allebei! 

Genoeg te doen binnenshuis

Er is genoeg te doen voor je hond, ook binnenshuis. Na het intensieve spel vallen jullie samen in slaap. Zit je even zonder inspiratie, kijk dan online bij spellen voor de hond binnenshuis of koop en lees er een boek over. 

Een hond die zich verveelt omdat hij nooit wordt uitgedaagd, gaat zeer waarschijnlijk vervelend gedrag vertonen, bijvoorbeeld veel blaffen, spullen stuk bijten. Voorkom verveling, speel en werk met hem voor een nog hechtere band. 

"Tip: touwtrekken is voor veel honden ook fantastisch om te doen"

Een onzekere hond laat je winnen, bij een zelfverzekerde hond win je allebei een keer. Het speeltje dat je voor een puppy kunt gebruiken is een puppy touwtrekker of een dental ring. 

Gebruik ook voor de volwassen hond een touw of ander trekspeeltje dat niet schadelijk is voor hem. Gebruik geen brute kracht, denk aan het gebit van de hond.


Reacties