duitse-herder-en-beweging-wandelen
Opvoeden
Ralph Siebers
Opvoeden
03/29/2022

Band versterken tussen eigenaar en hond

03/29/2022

Een goede band met je hond is essentieel voor een gelukkig hondenleven en het verrijkt zeker ook jouw leven. Vooral vertrouwen hoort hierbij, wederzijds vertrouwen. Jij vertrouwt jouw hond en andersom. 

Het is belangrijk om geen fouten te maken bij de opvoeding, want de hond vergeet niets! Handen zijn om te aaien en niet om te slaan, ook niet één keer.

Leer jouw hond naar je te luisteren dan kun je met je stem heel veel bereiken. Een corrigerende lage stem, een vrolijke hoge stem als je de hond wilt belonen. Zorg ervoor dat de hond je begrijpt en overvraag hem niet, vooral een puppy is daar vatbaar voor.

Naast vertrouwen zijn geduld, consequent zijn en ritme van jou als eigenaar een voorwaarde voor een sterke band met jouw hond. Het is voor een hond onmogelijk om te begrijpen als zijn baasje dan weer vrolijk en dan weer zeer chagrijnig is en dat op de hond afreageert. 

"Hij zal bang worden, hij vertrouwt het allemaal niet meer en ongehoorzaamheid en angstig wegkruipen zullen het gevolg zijn"

Naast alle genoemde voorwaarden om jou een betere eigenaar te maken hoort ook nog het begrijpen van je hond. Waarom doet hij wat hij doet? Inzicht in de gedragingen van jouw hond, geeft je meer duidelijkheid.

Weet dat een hond geen mens is en daarom ook niet als zodanig behandeld moet worden. Het klopt dat een hond zich bijna grenzeloos aanpast aan zijn omgeving, toch blijft het een hond met andere behoeftes dan een mens, blijf je dat realiseren en je gaat samen een heerlijk leven tegemoet. 

Lees boeken over de band van eigenaar en hond

Er is een groot aanbod aan prachtige boeken over honden, over de keuze van een puppy, de opvoeding, het gedrag, problemen, oplossingen, de omgang met je hond, spelen met de hond, humoristische, bijzondere verhalen, wetenschappelijke hondenboeken en andere onderwerpen die je zullen aanspreken. 

Je leest ervaringen van andere hondenbezitters, soms gewoon leuk en vertederend, soms ook verhelderend voor je eigen situatie en oplossingen bij probleemgedrag. 

Ook boeken over diverse manieren van trainen met je hond, een heel goede bezigheid om de band van baasje en hond te versterken.

Boeken over het spelen met je hond onderweg, het thuis maken van puzzels, denkspellen en snuffelkleden, over speuren (een fantastische bezigheid voor de speurneus). 

Teveel om op te noemen wat je allemaal met je hond kunt ondernemen. Leuk voor jezelf en geweldig voor de hond om met zijn baasje te spelen en voor hem te “werken”.

Grappige anekdotes, wetenschappelijke boeken, boeken om de hond op te voeden, om hem te trainen, algemene boeken maar ook boeken over een bepaald ras, ze zijn allemaal online te bestellen.

Tip: cadeau voor iedere hondenbezitter!        

Reacties