duitse-herder-pup-duitseherder-net
Puzzelen
Ralph Siebers
Puzzelen
09/06/2022

Denkspelletjes voor pup: 3x de beste van 2022!

09/06/2022

Heb jij een pup en heb je zin om samen te spelen? Laat je pup dan eens kennismaken met de beste denkspelletjes van dit jaar. Het zijn spellen die speciaal ontwikkeld zijn voor jouw puppy, zodat hij ook geestelijk moe kan worden en lekker uitgedaagd kan worden. 

Denkspelletjes voor pup – wat wil je weten?

Denkspelletjes pup: 3x de beste van 2022!

Speciaal voor jou heb ik een top drie samengesteld, met spellen die ik geprobeerd heb met mijn eigen hond en deze ervaringen deel ik graag met jou. 

Ik hoop dat jij zo de leukste denkspelletjes voor je pup kunt vinden. Als je er vragen over hebt, plaats het in een reactie onder dit bericht en ik help je graag verder. 

Wat zijn denkspelletjes voor je pup precies?

Als je het hebt over denkspelletjes voor je pup, dan gaat het over spelletjes waar je pup over na moet denken, waar hij moe van wordt en waarmee hij wordt uitgedaagd om een beloning te krijgen

Je pup kan zich zo lekker vermaken en uiteraard ben jij er als eigenaar wel bij als je pup een denkspel uitvoert, met name in het begin moet je het goed begeleiden. 

Als je dat niet doet, dan kan een hond gefrustreerd raken als het niet lukt. 

Stem het spel dus af op hetgeen wat je hond kent en anders doe je het samen en na een paar keer oefenen zal je pup het snel door hebben. Samen ga jij nadenken over hoe het spel werkt en samenwerken om beloningen te innen.

aanschaf-eerste-duitse-herder-pup-spelenSchaf ook af en toe nieuwe denkspellen aan voor jou pup!

Waarom zou jij denkspelletjes voor je pup kopen? 5 Redenen!

Er zijn meer dan genoeg redenen te bedenken waarom dat jij de denkspelletjes van je pup zou kunnen kopen:

  1. Versterkt de onderlinge band, je werkt namelijk samen en je pup zal het leuk vinden als je samen wat gaat doen. 
  2. Ontwikkeling denkvermogen pup, je pup leert na te denken over hoe hij een beloning kan innen. 
  3. Zelfde effect als bewegen, je pup wordt moe, maar zal nu zijn kopje moet gebruiken om na te denken. 
  4. Vervelend gedrag voorkomen, je pup moet uitgedaagd worden en dat kan door middel van denkspelletjes. 
  5. Voor iedere pup passende spellen, soms leren pups snel en dan is het fijn om een spel te hebben wat je qua moeilijkheid snel aan kunt passen. 

Waar houd je rekening mee als je denkspelletjes voor je pup wil kopen? 

Je bent overtuigd en wil ook graag een denkspel voor je pup kopen, ik geef je groot gelijk want er is niets leuker dan samen met je hond spelletjes doen! 

Maar er zijn wel een paar dingen waar je goed op moet letten bij je aankoop. Wat voor soort puppy denkspel ga je kopen? Denk eens aan hoe eenvoudig het is, hoeveel losse onderdelen zijn er? Een pup kan snel ondeugend zijn en er met losse onderdelen vandoor gaan, ben je daar dan ook van bewust.

“Ik weet uit ervaring dat je goed na moet gaan hoe moeilijk een spel is. Het begint allemaal bij niveau één en niveau vier is het moeilijkste op dit moment"

hondenpuzzel-honden-speelgoedEr zijn zoveel denkspellen voor je pup op de markt. Wat past bij jouw pup?

Leer het je pup rustig aan en neem vooral de tijd om samen te ontdekken hoe het werkt. Ook moet je goed nagaan hoe groot of klein een spel is, een Jack Russel is als pup veel kleiner dan een Duitse Herder, dus ook de neus en poten variëren en die hebben ze nodig om de spelletjes op te lossen. 

Maar denk je ook aan het materiaal waar een spel van is gemaakt? Je wil het namelijk goed schoon kunnen maken. Denk ook aan ervaringen van andere gebruikers, hoe staan de denkspelletjes van pups bekend? 

“Over de producten die hieronder staan vermeld hoef je je geen zorgen te maken want deze heb ik al uitgebreid getest ;)"

Schoonmaken denkspelletjes van je pup

Ik wil je er nog even op wijzen dat het schoonmaken van de denkspelletjes van een pup belangrijk is. Een pup zit overal in en wil het liefst alles in zijn bek stoppen. 

Ben daarom uiterst voorzichtig en denk aan goede hygiëne. Iedere keer als je een spel hebt gespeeld, doe het dan in de vaatwasser (als op de verpakking staat dat dit kan) en anders was het met de hand af. 

Zo heb je langere tijd plezier van het spel en zo houd je je pup gezond! Welke denkspelletje voor je pup ga jij zo aanschaffen? 

Top 3 denkspelletjes voor een pup

Het is soms lastig om een keuze te maken welke denkspelletjes je nu voor je pup kunt kopen. Er zijn er zoveel op de markt gebracht en als pup eigenaar zie je door de bomen het bos niet meer. Maar geen zorgen! 

Ik help je graag en heb daarom speciaal voor jou een top 3 gemaakt van denkspelletjes die echt een aanrader zijn voor je pup. 

Let er op dat jij er altijd bij bent als je pup een spel gaat doen. Je gaat het samen doen en dan versterkt de band ook tussen jullie, een mooie win-win situatie!

1. Puppy denkspel (en voerbak) van Kong

Het eerste denkspel voor een pup wat ik je zou aanraden is van Kong. Dit is eigenlijk een voerbak en speelgoed in één. Klik hier om naar het product te gaan op bol.com 

Pups staan er vaak om bekend om snel te willen eten, maar dat kan voorkomen worden. Je wil namelijk niet dat ze zich verslikken of dat ze na het eten alles eruit braken, daarom kun jij zorgen dat je pup rustig leert eten. 

“Je kunt met dit hondenspeelgoed traktaties toevoegen en dan kun jij het snel eten voorkomen en het plezier van je pup verlengen” 

Dit speeltje is echt uniek en de moeite waard en waarom? Ik vind het interessant en mijn pup op dat moment ook, dat er draaibewegingen worden gemaakt. 

De hond is hierdoor veel meer betrokken en wil weten wat er gaat gebeuren en zal gefocust zijn op het spel. Het denkspel is eigenlijk voor alle leeftijden geschikt, maar zeker voor puppy’s. 

2. Puppy denkspel van Trixie: Dog activity push away

Een tweede denkspel voor een pup wat echt een aanrader is, is toch wel van Trixie. Klik hier om meer Trixie producten te bekijken op bol.com.

Iedere hond houdt van spelen en het is ook een must voor iedere hond. Je hond lichamelijk en geestelijk uit worden gedaagd en daar kun jij dus ook wat in betekenen als baasje.

Ik vind het in ieder geval iedere keer leuk om samen met mijn hond denkspellen te doen. Voor mij als eigenaar is het soms ook een uitdaging, want ik moet ontdekken hoe het spel precies werkt en dan pas kan ik het aan mijn pup voorschotelen.

Alleen maar leuk om te doen en dat doe ik dan ook graag! Dankzij de Dog Activity Push Away gaat je hond echt genieten. Het denkspelletje van Trixie is voor pups geschikt maar ook voor oudere, kleine honden.

Uitleg Pup denkspel Dog activity push away

Je hebt bij het spel twee kegels en een schijf, maar je hebt ook nog een afdekschijf en daaronder zijn een aantal kommetjes te vinden. Het gaat er om dat je de afdekschijven opzij gaat duwen en dan kan de hond snel bij de beloning komen.

Als je hond brokken eet, dan kun jij je hond zo ook zijn eten aanbieden. Als je hond vlees eet, dan kun je het tussendoor een keer aanbieden als beloning. Je hond wordt alsmaar uitgedaagd en zal langzamer en minder eten.

“Het draagt allemaal bij aan een gezonde spijsvertering en ook het gewicht van je hond zal netjes blijven!”

Ik vind dat er bij dit spel aan alles is gedacht, een spel moet namelijk wel op zijn plek blijven staan. Hier is voor gezorgd dankzij de rubberen ring. De puzzel zelf is van kunststof gemaakt en daarom kun je hem ook goed schoonmaken.

“Ik doe dat iedere keer na gebruik, want er blijft toch speeksel achter en bacteriën mogen geen kans krijgen”

Je vindt bij het spel tevens nog een handleiding en dan kun je ook zelf nog even rustig doornemen wat je met het spel kunt doen. Wat ook fijn is, is dat het spel in de vaatwasser kan, ideaal als je geen zin hebt om het iedere keer met de hand schoon te maken.

3. Puppy denkspel van Trixie - Dog Activity Turn Around

Als laatste in onze top drie staat de Trixie Dog Activity Turn Around centraal. Klik hier om meer Trixie producten te bekijken op bol.com. 

Dit is echt een interessant intelligentiespel voor je pup en mijn hond was er echt dol op! Je hebt namelijk allemaal draaiende elementen en als het ze lukt worden ze beloond met een lekkere snack.

Uitleg denkspel pup

Bij dit denkspel is het de bedoeling dat je pup aan de buisjes gaat draaien en dan komen de brokjes eruit vallen. Je hebt dan twee deksels voor ieder element en dat zijn dan verschillende maten met gaatjes. Zo kun jij zelf de moeilijkheidsgraad aanpassen aan wat je hond al kan. 

Je bent toch ook op zoek naar een manier om je hond lichamelijk en mentaal uit te dagen? Dit is dan jouw kans want met dit denkspel voor je pup gaat dat zeker lukken. Het spel schuift ook niet weg wat erg fijn is want er zijn rubberen voetjes aanwezig. 

“Wist je dat alle draaibare onderdelen ook gewoon in de vaatwasser kunnen? Dit bespaart je veel tijd om alles los met de hand schoon te hoeven maken”

Er wordt ook een losse handleiding bij dit spel geleverd zodat jij weet hoe het werkt, lees het nog op je gemak door zodat jij het op een rustige manier aan je hond kunt aanleren.

 

2 Extra denkspelletjes voor je pup!

Naast mijn top drie denkspellen heb ik toch nog twee spellen die je ook even gezien moet hebben. Ik weet namelijk dat iedereen eigen wensen heeft als het gaat over spellen en de ene pup is nou eenmaal slimmer dan de ander.

Soms is een hond snel uitgekeken op een spel en dan kun je dus ook een andere denkspel voor je pup kiezen, of je hebt een van bovenstaande spellen uit mijn top drie al, een goede reden dus om nog twee spellen onder de aandacht te brengen!

4. Hondenspeelgoed Brain Train Discover

Als je je hond graag even bezig wil houden dan is de Doggy Brain Train Discover een leuk idee. Het is een denkspel van het merk Flamingo, een bekende speler op de hondenmarkt. Laat je hond maar eens lekker nadenken en doe samen een leuk spel!

 

5. Joyha Rose Honden Puzzel 

Nou vooruit dan nog een laatste denkspel tip voor je pup! Je wil verveling bij je hond toch ook voorkomen? Kies dan eens voor deze mooie hondenpuzzel. 

Het voer van de hond kan in deze puzzel worden gegeven en zo leren ze rustig eten. Het is gemaakt van plastic, is niet giftig en gaat lange tijd mee. 

Het kan ook tegen wat hogere temperaturen en je vindt aan de onderkant antislip kussens zodat de voerbak lekker op zijn plek blijft staan.

Reacties