beste-hondenriem-duitseherder-net
Opvoeden
Ralph Siebers
Opvoeden
09/27/2022

Leren hondenriem kopen? De beste 3 leren hondenriemen van dit moment! - DuitseHerder.net

09/27/2022

Leren hondenriem, drie aanraders!

Leren hondenriem, daar wil toch iedere hondeneigenaar gebruik van maken? Maar welke mogelijkheden zijn er? Waar moet je op letten als je er een wil kopen en welke tips hebben wij nog voor jou? 

“De antwoorden op deze vragen én meer informatie over leren hondenriem vind je in dit artikel”

Wacht daarom niet langer, maar kijk snel verder zodat jij snel jouw favoriete leren hondenriem kunt kiezen en kunt gebruiken in de praktijk. 

Top drie leren hondenriem

Speciaal voor jou heb ik drie leren hondenriemen uitgekozen en daar vertel ik je meer over. Je kunt op de betreffende producten klikken als je interesse hebt! 

1. Multifunctionele Hondenriem - 220cm - leren hondenriem - 100% volnerfleer

Het voordeel van de multifunctionele hondenriem is dat jij deze op een aantal manieren kunt gebruiken. Deze leren hondenriem wordt op een ambachtelijke manier gemaakt. 

Het zijn riemen van de beste kwaliteit volnerfleer en daarom hebben ze ook nog eens een unieke leertekening. 

Het leer zal een klein beetje behandeld worden met olie zodat het flexibel is en toch erg duurzaam dat wil jij toch ook? De leren hondenriem heeft een lengte van 220 cm. 

2. Dog's Companion® Verstelbare leren riem - 220 cm

Als je zoekt naar een leren hondenriem dan kun je uitkomen bij duurzaam en zacht Italiaans nappa leer

Het is een mooie politielijn en deze is handgemaakt. Het voelt soepel aan, maar ook erg zacht. Het snijdt niet in de hand en je hebt verschillende maten van deze leren hondenriem namelijk:

 • Lengte hondenriem: 220 cm, dikte/breedte: 8 mm
 • Lengte hondenriem: 220 cm, dikte/breedte: 10 mm
 • Lengte hondenriem: 220 cm, dikte/breedte: 12 mm

De leren hondenriem is verkrijgbaar in de kleuren rood, wit, roze, zwart, blauw, bruin en naturel. 

Het is erg sterk leer, ligt lekker in de hand en de riem is op drie punten verstelbaar en dan kan de lengte variëren van 220 tot 110 cm. 

3. Hondenriem - 220cm – zwarte riem - leren hondenriem met stiksels 

Een duurzame leren hondenriem is de riem van Brute Strength. Deze is gemaakt van 100% volnerfleer en heeft ook een unieke leertekening en dan nog eens twee uiteinden die gevlochten zijn. 

Het wordt licht behandeld met olie en dan is het erg flexibel en erg duurzaam. De afmetingen zijn 220 cm x 1,6 cm. 

 

Leren hondenriem, wat is dat precies? 

Als je een hond hebt dan heb je sowieso een leren hondenriem nodig. Het is gewoon een riem die gemaakt is van leer. Zo kun je er lekker met je hond op uit. 

Het is dan van belang dat je goed gaat kijken waar je op moet letten bij het kopen van een leren hondenriem:

 1. Lengte van de riem, hoeveel ruimte kan de hond krijgen aan de riem? Wil jij dat hij naast je loopt of mag hij een paar meter voor je lopen? Hier moet je rekening mee houden als je de leren hondenriem gaat kiezen. 
 2. Dikte van de riem, als je een hond hebt die wat zwaarder is, dan kan deze ook meer kracht zetten en dan is het belangrijk dat je riem ook dik genoeg is. 
 3. Ervaringen van andere mensen, je zou online reviews op kunnen zoeken. Zo kom je er achter welke merken goed bekend staan en wat jij dan voor keuze gaat maken. 
 4. De prijs van de leren hondenriem kan ook invloed hebben op je keuze, maar weet dat leer van goede kwaliteit is en dat er ook een prijskaartje aan vast kan hangen, maar dit is wel duurzaam en je kan er heel lang mee doen! 

Voordelen leren hondenriem:

Er zijn veel voordelen die je gaat ervaren als jij een leren hondenriem hebt gekocht, denk maar eens aan deze voordelen: 

 • Je gaat de leren hondenriem gebruiken om te wandelen. Je hond moet goed aangelijnd zijn en de riem moet goed in de hand liggen.

 

 • Een leren hondenriem is erg sterk, het is dan ook nog eens zo dat leer erg duurzaam is en het is bijna niet kapot te krijgen.

 

 • Een leren hondenriem is weersbestendig, ook wel fijn als je door weer en wind moet als je een hond hebt. Een hond zal altijd uitgelaten moeten worden dus zorg dat je sterke materialen hebt die er ook tegen kunnen.

 

 • Het is zo dat de riem ook geschikt is voor alle hondenrassen. 

beste-hondenriem-kleur-duitseherder-netDe beste hondenriem? Er is veel keuze, ik help je graag!

Aan de slag met een leren hondenriem

Het is belangrijk dat je als eigenaar weet hoe dat een leren hondenriem werkt. Het is eigenlijk heel eenvoudig. 

De riemen hebben namelijk een metalen sluiting. Dit noemen we ook wel een musketonhaak. Dit is een haak waarmee jij de riem aan een halsband of tuig vast kan maken. 

Als je lekker met je hond wil gaan wandelen dan gebruik jij de metalen sluiting die je vastmaakt aan de ring van de halsband of een tuig en dan kun je wandelen. 

De hond zit vast en je kunt samen aan de wandeling beginnen. De ideale lengte van een riem is vaak 1-1,5 meter, zodat de hond ook lekker kan snuffelen en ook kan volgen wanneer het moet. 

Schoonmaken leren hondenriem

Een leren hondenriem kun je schoonmaken, maar denk er aan dat je dit alleen gaat doen als het echt noodzakelijk is. 

Een paar keer per jaar is wel aan te raden, dan kun je speciale leerbalsem gebruiken zodat de riem weer een boost krijgt. 

Gebruik een vochtige doek zodat je het vuil en de modder van de riem af kunt halen en laat het dan aan de lucht drogen. Dan kun jij de riem insmeren met leerbalsem en dan blijft de riem lekker lang soepel. 

Doe wat goed is voor de riem, zorg dat jij gaat ontdekken welke leren hondenriem je nodig hebt en wat er bij jou en je hond past. 

“Ga er samen lekker op uit zodat je zelf ervaart hoe fijn dat een leren hondenriem in de hand ligt. Als je er eenmaal een hebt gebruikt dan wil je niet meer anders”


Reacties