Bol.com AlgemeenBol.com AlgemeenDier

kosten-duitse-herder

Duitse Herder of Husky?

Duitse Herder of Husky?

Een Duitse Herder is een prachtige hond en dat geldt ook voor de Husky. Weet jij nog niet welke keuze je gaat maken? Lees je goed in, in de karaktereigenschappen van deze rassen. 

Beide hebben veel beweging nodig. De Husky heeft echter nog meer beweging nodig dan de Duitse Herder. De Husky wordt gebruikt om sledes voort te trekken en maakt vele meters per dag. 

Het is een werkhond en je mag hem absoluut niet de hele dag alleen in huis laten en slechts een paar keer dag een rondje om het park lopen. Dat is echt veel te weinig voor deze werker. Ga dus niet alleen af op het fraaie uiterlijk, maar kijk op de eerste plaats of je de hond kan geven wat hij nodig heeft.

Overeenkomsten en verschillen Duitse Herder en Husky

Lees je in voordat jij je keuze definitief maakt of de Duitse Herder of de Husky jouw toekomstige hond wordt. Praat met hondenbezitters van deze rassen, zoek een goed fokker. Ook deze kan je veel vertellen over het ras en of de hond bij jou en je situatie past. 

Duitse Herder of Husky, dat is een moeilijke keuze, want beide zijn prachtige, intelligente honden. Een Duitse Herder is een prima waakhond, dat mag je van een Husky niet verwachten. 

Wel moet de Husky nog meer beweging krijgen (wandelen, aan de fiets lopen, steppen, sleden trekken) dan de Duitse Herder. 

Husky en alleen zijn?

Een Husky kan moeilijk alleen zijn en heeft behoefte aan soortgenoten en mensen om zich heen. Kijk goed of jij de Husky kan bieden wat hij nodig heeft en dat geldt uiteraard ook voor de Duitse Herder. Beide honden hebben een baas nodig die er met hen op uit gaat. 

Een Husky is een echte jager, hij kan dus nooit onaangelijnd uitgelaten worden. Er zijn teveel afleidingen rondom hem, waar hij achteraan gaat. De Duitse Herder is wat dat betreft gemakkelijker. Deze volgt zijn baas. 

Beide zijn het geweldige honden, aanhankelijk, zachtaardig karakter (kies bij de Duitse Herder voor de showlijn), gevoelig en krachtig.

Reactie plaatsen

Bol.com AlgemeenBol.com AlgemeenDier