2-duitse-herders
Energie
Ralph Siebers
Energie
03/29/2022

Duitse Herder en het strand

03/29/2022

Je doet jouw Duitse Herder geen groter plezier dan met hem naar het strand te gaan. Woon je er dichtbij dan kun je met regelmaat het strand bezoeken. Fijn voor jezelf en fijn voor de hond.

Sommigen moeten er echter een eind voor rijden om er te geraken. Boek dan een weekend of midweek weg voor een paar ontspannen dagen aan de kust.

"Vergeet de Waddeneilanden niet, ook daar kun je heerlijk naar het strand en lange wandelingen door de natuur maken"

Er zijn enkele zaken waarmee je rekening dient te houden als je met jouw hond het strand opgaat:

  • Kwallen

Op sommige stranden kun je last hebben van kwallen, weet dat ook de hond erdoor gebeten of gestoken kan worden. Gebeurt dit, handel meteen!

Bel de dierenarts, observeer de hond en geef precies door hoe de hond eraan toe is. Afwachten bij een beet of steek is geen optie.

Ga voor zekerheid, je weet niet door welke kwal (gevaarlijk of ongevaarlijk) hij gestoken of gebeten is. In de meeste gevallen zijn pijnstilling en ontstekingsremmers voldoende. Raakt de hond buiten bewustzijn, ga meteen naar de dichtstbijzijnde dierenarts.

  1. Zout water, als jouw hond het zoute zeewater drinkt kan hij daarvan behoorlijk ziek worden. Zorg dat je zelf een speciaal honden drinkflesje water bij je hebt.
  2. Zonnebrand, als het zomer is en de stranden bloedheet zijn, kunnen de voeten en de huid van jouw hond verbranden. Ga in de ochtend vroeg of later op de avond naar zee, dan heb je daar geen last meer van.
  3. Op sommige stranden mogen honden het hele jaar door loslopen, op andere plekken mag dat in het hoogseizoen niet en in natuurgebieden mag het nooit. Een en ander wordt met borden aangegeven. Volg de instructies op, want het is jammer om een boete te krijgen als je een gezellig dagje uit bent.
  4. Houd er rekening mee dat de zon al snel erg warm is voor de hond, zorg dat hij uit de zon kan als je rust, neem een parasol mee. Loop ook niet te lang en te ver, een hond heeft het eerder warm dan een mens.
  5. Draag altijd water bij je als de hond mee naar het strand mag.
  6. Wil jouw hond in zee zwemmen? Doe hem een zwemvest aan, de stroming kan verraderlijk en sterk zijn. Raakt de hond in paniek dan is hij moeilijk te redden.
Reacties