Duitse herder mee in de auto
Hondenvakantie
Ralph Siebers
Hondenvakantie
08/26/2021

Duitse herder mee in de auto

08/26/2021

Duitse herder mee in de auto?

Bijna alle honden zitten graag in de auto, ook de Duitse herder. Honden die altijd wagenziek worden zullen er minder plezier in hebben, misschien kun je de dierenarts vragen of hij/zij een oplossing heeft voor dit probleem.

“Ook de medewerker van de dierenspeciaalzaak kan je wellicht helpen. Wees wel voorzichtig met het toedienen van medicatie”

Oefenen met autorijden

Zoals bij alle nieuwe dingen dien je het meegaan met de auto te oefenen. Doe geen boodschappen als de hond in de auto zit.

Laat de hond nooit alleen achter in de auto. Jouw auto kan aangereden worden op de parkeerplaats, het wordt bloedheet in de auto ook wanneer het niet zo warm is buiten.

Ofschoon er veel negatieve kanten zitten aan een hond in de auto, is het aan te raden het te aan te leren, bijvoorbeeld als je op vakantie wilt met de hond of naar de dierenarts moet.

Veilige plek voor de hond in de auto

Heb je een stationcar dan kan de hond helemaal achterin de auto. Je zou er de bench in kunnen plaatsen, waarin hij gaat liggen. Om 100% veiligheid te garanderen dien je de bench vast te zetten in de kofferbak.

Laat de hond voordat hij zijn eerste autorit maakt al gewend zijn aan de bench als je deze gaat inzetten voor het vervoer van de hond in de auto.

In een andere personenauto heb je minder plek en zul je een plaats op de achterbank moeten reserveren. Plaats de hond nooit naast de bestuurder. De hond kan de bestuurder behoorlijk afleiden en bij het plots remmen vliegt hij door de voorruit.

Dus op de achterbank, in een tuig is een veilige manier om de hond te vervoeren. Hij zal de plaats van één persoon innemen.

Online staan diverse goedkope en dure uitvoeringen van een hondentuig of hondengordel. In Nederland zijn geen regels met betrekking tot het vervoeren van een hond in de auto, wel dient het veilig te gebeuren en niet te leiden tot gevaarlijke toestanden.

“In andere landen kunnen wel regels gelden, informeer voordat jij aan je buitenlandse reis met hond begint”

Benodigdheden bij vervoer hond in de auto

  • Water
  • Plaid op de plek waar de hond ligt, niet nodig als jouw autobekleding eenvoudig schoon te houden is, hetgeen bij skai of leer het geval is
  • Handdoek
  • Bakje als de hond moet braken
  • Goede gordel
  • Riem en halsband (met naamplaatje inclusief jouw telefoonnummer), zodat je de hond meteen kunt vastpakken als jullie uitstappen op een parkeerplaats bijvoorbeeld (houd hem aangelijnd, het is een vreemde en gevaarlijke plek voor de hond)
  • Goed geventileerde auto of airco
  • Las op tijd plas- en drinkpauzes in voor jezelf en de hond, ook om de benen en poten te strekken
Reacties