hond frisbee
Energie
Inge Vos
Energie
06/12/2024

Honden en frisbee

06/12/2024

Een ontzettend leuk speeltje voor honden is de frisbee. 

De meeste honden zijn er dol op.

Ze kunnen ermee rondsjouwen, je kunt het speeltje verstoppen, je kunt hem de frisbee laten apporteren en hem leren de frisbee op te vangen als jij ermee gooit.

In dat laatste geval is het van belang dat jij op de juiste manier gooit, zodat de hond de frisbee kan vangen zonder dat hij daarvoor een draaibeweging moet maken.

Samen werken, samen spelen en dat allemaal met één speeltje: de onverwoestbare frisbee. Kies voor kwaliteit om er heel lang plezier van te hebben. Met een kwaliteitsartikel ben je altijd goedkoper uit, omdat het lang meegaat en een stootje kan hebben.

Er zijn honden en baasjes die met de frisbee een trekspelletje doen en hoewel dit speeltje daarvoor niet echt is bedoeld lukt dat prima. Ook zijn er honden die er heerlijk op kauwen en ook dat geeft geen problemen. De juiste frisbee kan dit aan en is ook veilig voor de hond. De frisbee gaat niet stuk en er komen geen losse stukjes af. Pas wel op met de frisbee van plastic, deze kan wel stuk bij gebruik anders dan waarvoor hij is bedoeld.

Soorten frisbees voor honden

Naast de onverwoestbare rubberen frisbee kun je ook kiezen voor plastic. Je zult begrijpen dat deze eerder stuk gaat. Ook een stoffen frisbee is een optie, die kun je in huis veilig gebruiken omdat deze lekker zacht is. Welke frisbee voor jouw hond geschikt is, bepaal jij. Jij weet of je een rustige hond hebt of een sloper.

Tip: voor een lange levensduur ruim je de frisbee na het spelen elke keer op. Een frisbee, een vliegende schijf en kijk ook online bij de Bionic dog toys voor een ruime keuze. Je krijgt dan een idee welke soorten frisbees er te koop zijn en dat zijn er veel. Ook leuk om een kraamcadeautje uit te zoeken als iemand een puppy krijgt of voor je eigen hond uiteraard. In dat laatste geval kan de hond zelf zijn cadeau uitpakken als het wordt bezorgd. Hij zal het erg leuk vinden om een pakketje te slopen.

Gebruik frisbee

Een frisbee kan in de tuin worden gebruikt, maar kun je ook meenemen naar een losloopgebied. Ook op het strand kunnen jullie samen (hond en baasje) je energie prima kwijt met de frisbee. Een hond die helemaal gek is op deze frisbee, het is zijn favoriete speeltje, zal de focus er op houden en alles wat er rondom hem beweegt negeren, andere mensen, andere dieren. Hij loopt niet verder dan de plek waar de frisbee ligt en brengt deze terug. Misschien heb je het weleens gezien, een hond die alleen op de frisbee en zijn baasje is geconcentreerd. Zolang jij de frisbee vasthoudt loopt hij strak langs je been met je mee. Gooi jij de frisbee weg dan haalt hij hem voor je op.

Jij bent uiteraard verantwoordelijk voor het gooien, nooit langs een weg bijvoorbeeld. Het spelen met de frisbee dient wel te worden aangeleerd. De beloning moet groot genoeg zijn als hij steeds met de frisbee bij je terugkomt. Dat kan iets lekkers zijn of nog een keer gooien en ophalen. Jij weet wat er bij jouw hond het beste werkt. Je kunt het ook afwisselen.

Tip: een frisbee is eenvoudig mee te nemen op als je op vakantie met je hond gaat, hij neemt niet veel plaats in beslag.

Reacties