De Duitse herder herplaatsen
Opvoeden
Ralph Siebers
Opvoeden
08/31/2021

De Duitse herder herplaatsen

08/31/2021

Duitse herder herplaatsen – voorkomen is beter dan genezen

Probeer te voorkomen dat je jouw herder moet herplaatsen. Het geeft veel verdriet voor beide partijen.

Heb je te maken met gedragsproblemen van jouw hond, doe er dan eerst alles aan om dit met een deskundige aan te pakken.

Is jouw herder agressief dan is herplaatsen een erg groot risico, maar je gunt hem een tweede kans.

Wees eerlijk over jouw Duitse herder

Geef de reden waarom je de hond wilt herplaatsen altijd eerlijk door (zeg niet dat je kind allergisch is voor de hond, als de hond heeft gebeten).

“In een gezin met een baby of kleine kinderen is het niet zo’n goed plan een hond te plaatsen met een problematisch verleden”

Hij kan wel herplaatst worden in een gezin of bij iemand die verstand van zaken heeft. Ben er eerlijk over, dan kan herplaatsen een succes worden. En dat is toch wat je wilt?

Je wilt zeker niet dat de hond van adres naar adres gaat. Bereid het herplaatsen goed voor. Zoek een goed adres of laat je hierbij helpen door een erkend en betrouwbaar bureau.

Lichamelijke klachten Duitse herder

De Duitse herder kan kampen met lichamelijke klachten, die je niet kent, als zijn gedrag onvoorspelbaar wordt en zelfs gevaarlijk. Laat er voordat je aan herplaatsen denkt, een dierenarts naar kijken.

Ben je bang voor hoge kosten? Daar had je van te voren over moeten nadenken, toch? Een hond is een gezinslid, daar doe je niet zomaar afstand van als hij te duur wordt door ziektekosten.

Heb je al eens overwogen de hond bij de aanschaf te verzekeren tegen ziektekosten?

Duitse herder herplaatsen – tips

“Belangrijke tip: Geef  jouw hond niet gratis weg!”

Iemand die de hond erg graag wil zal er graag voor willen betalen. Met gratis weggeven loop je een groot risico dat de verkeerde persoon de hond ophaalt. Zeker als het een teefje betreft, waarmee gefokt kan worden.

Tweede tip: Misschien kan de dierenarts je adviseren als je afstand moet doen van je hond. Hij krijgt te maken met mensen waarvan de hond is overleden en die wellicht meteen een andere hond willen adopteren.

Zelf een hond nemen die herplaatst moet worden

Ben je alleenstaand of met partner zonder kinderen dan is een hond adopteren een goed idee. Elke hond verdient een tweede kans.

Probeer er achter te komen waarom een hond ter adoptie wordt aangeboden. Ken zijn geschiedenis, indien mogelijk.

Houd er wel altijd rekening mee dat een hond, die herplaatst wordt bepaalde gedragsafwijkingen kan hebben of een erfelijke kwaal (de Duitse herder staat erom bekend dat er veel erfelijke aandoeningen voorkomen) ook al is dit niet altijd bekend of de vorige baas verzwijgt het.

Een hond die herplaatst wordt moet aan veel nieuwe dingen wennen, wees dus extra geduldig. Misschien ook moet hij dingen afleren die hij voorheen wel mocht (op de bank of op bed liggen bijvoorbeeld).

Weet dat iets afleren veel moeilijker is dan nieuwe zaken aanleren, dus ook hiervoor heb je veel geduld nodig. Je hoeft geen medelijden te hebben met de hond (want jij wordt zijn nieuwe baasje), maar je moet je wel kunnen inleven in de hond, hoe zwaar het voor hem kan zijn.

Reacties