Duitse Herder en puzzelen
Puzzelen
Ralph Siebers
Puzzelen
02/20/2021

Duitse Herder en puzzelen

02/20/2021

Aanbod puzzels Duitse Herder

Wil je dat jouw Duitse Herder dol wordt op puzzelen? Bekijk online het aanbod. Voor een volwassen Duitse Herder moet je geen puzzel kopen waarin zijn neus niet past. Hij zal in dat geval om toch het beloningskoekje te kunnen pakken, met de puzzel gaan sjouwen en wellicht gaan gooien.

Kijk goed welke puzzel je kiest. Is deze geschikt voor jouw hond? Naast de uitvoering is er ook variatie in materialen, hout of plastic. Plastic wordt eerder stukgebeten dan hout, maar is wel beter schoon te houden.

Waar let je op bij het aanschaffen van een puzzel voor je Duitse herder?

Jij kent je hond en weet wat daarbij het beste past. Kortom waar let je op bij de aankoop:

  • Het materiaal van de puzzel en staat deze stevig zonder weg te schuiven. Koop er een antislip mat bij dan heb je dat probleem niet.
  • De moeilijkheidsgraad, begin eenvoudig en voer de moeilijkheid op. Het moet een uitdaging blijven.
  • Is de puzzel geschikt voor jouw rashond dit in verband met de grootte van de openingen, past zijn neus erin?

Aanmoedigen puzzelen voor een Duitse herder

Een hond doet niets voor niets. Wat hij doet, doet hij uit gewoonte, is aangeleerd gedrag of hij verdient er iets lekkers of extra aandacht mee.

Als je jouw Duitse Herder een puzzel aanbiedt, zorg ervoor dat hij snel resultaat ervaart, dat stimuleert. Tijdens het puzzelen wordt de hond meteen beloond als hij de juiste blokjes verschuift of uit de puzzel haalt.

Begin eenvoudig en zorg dat de beloning ook echt een beloning is. Het lekkers dat in de puzzel zit verstopt moet wel echt heel lekker zijn, wil hij er de moeite voor doen.

Blijf erbij staan of zitten en kijk hoe hij puzzelt, moedig aan als dat nodig is. Je ziet dan ook als de hond met onderdelen van de puzzel gaat sjouwen of erop gaat kauwen.

Puzzelen, een uitdaging voor jouw Duitse herder

Wordt jouw Duitse Herder nooit echt moe? Probeer hem/haar te laten puzzelen. Dat vraagt veel mentale inzet en je zult merken dat hij daarna moe en voldaan zijn rust neemt.

Een puzzel vervangt niet de beweging die hij nodig heeft. Het is een aanvulling voor een nog fijner hondenleven. Het is ook voor jezelf heel leuk om te zien hoe hij met de puzzel bezig is en hoe snel hij een en ander begrijpt.

Is dat laatste het geval, dan wordt het tijd voor een andere puzzel, wellicht een met een hogere moeilijkheidsgraad. En dat is geen enkel probleem, er zijn namelijk ontzettend veel puzzels op de markt, bekijk online het aanbod en maak hem enthousiast. Op die manier haal jij uit jouw intelligente Duitse Herder wat erin zit.

Reacties