gps-tracker-voor-honden
Opvoeden
Ralph Siebers
Opvoeden
09/10/2022

Beste GPS tracker honden – de beste GPS trackers top 3 voor 2022!

09/10/2022

Beste GPS tracker voor je hond aan het zoeken? Steeds vaker zijn hondeneigenaren hier naar op zoek. 

Je moet er toch niet aan denken dat je hond ineens is weggelopen en je geen idee hebt waar hij is? Bekijk hieronder de inhoudsopgave voor de beste GPS tracker voor je hond: 

Beste GPS tracker voor je hond – wat wil je weten?

Ervaringen GPS trackers voor honden

Als je hond de beste GPS tracker om heeft dan kun je je hond veel beter en sneller traceren. Ik ben er in ieder geval wel erg blij mee dat het bestaat, want ik moet er niet aan denken dat ik mijn hond kwijt ben.

“Het is gelukkig nog nooit gebeurd, maar dankzij de GPS tracker ben ik meer gerustgesteld”

Je kunt maar beter goed zijn voorbereid en daarom besteden wij aandacht aan de beste GPS tracker voor honden. Bekijk onze top drie - en als je vragen hebt - benader ons dan zodat wij je verder kunnen helpen. Goed inlezen is van belang zodat jij weet wat het beste zal werken voor jou en je hond. 

Wat is een GPS tracker voor de hond?

Als je het hebt over een GPS tracker voor honden, dan gaat het over een apparaat waarmee jij je hond digitaal kunt volgen. Je kunt dit apparaatje (de GPS tracker) los kopen en soms met halsband. 

Je kunt je hond hierdoor altijd volgen waar en wanneer je maar wil. Stel je eens voor dat je op vakantie gaat en je hond is bij de oppas, ook dan kun je je hond in de gaten houden.

“Je hebt bij een GPS tracker voor honden wel een abonnement nodig en een applicatie zodat jij je hond kunt volgen”

Je kunt het abonnement bijvoorbeeld afsluiten bij een fabrikant of middels een losse simkaart waar internet op staat. Je betaalt vaak een vast bedrag per maand wat voor iedereen wel betaalbaar is! 

Gebruik GPS tracker voor honden  

Je hebt de beste GPS tracker voor honden die je kunt gebruiken voor diverse doeleinden. Je kunt hem gebruiken om na te gaan waar je hond is, maar je kunt hierdoor ook zien hoeveel dat de hond per dag heeft bewogen. 

Meestal vind je op een GPS tracker ook een stappenteller. Grappig om eens te zien hoeveel je hond nu heen en weer loopt op een dag. Als je hond wat ouder is of last heeft van overgewicht is dit ook ideaal want dan kun je zien of hij juist meer of minder moet bewegen.

Zo kan de GPS tracker stiekem meer dan je dus vooraf zou denken. Is het daarom misschien ook wat voor jouw hond?

2-duitse-herders


5 Voordelen beste GPS tracker voor honden

Het is goed om eerst even door te nemen wat de voordelen zijn van de beste GPS trackers voor honden. De voordelen hebben wij voor je op een rijtje gezet:

 1. Meestal is de beste GPS tracker voor honden erg veelzijdig om te gebruiken dus voor honden maar vaak ook voor katten. Dit is ideaal want ook katten gaan wel eens graag ver van huis en dan kun je toch in de gaten houden waar dat ze blijven. 
 2. Als je hond vaker is weggelopen dan geeft de GPS tracker je een beter beeld waar hij is en kun je hem sneller vinden.
 3. Het is bij sommige GPS trackers mogelijk om een veilige zone in te stellen, dit wil zeggen dat wanneer je hond buiten deze veilige zones komt, jij een melding krijgt op van de locatie en zo weet waar hij is. 
 4. Een GPS tracker voor honden moet eigenlijk wel waterdicht zijn, de meeste zijn dat ook. Maar let hier wel goed op bij je aankoop, want honden lopen vaak in de regen. 
 5. Je kunt de bewegingsactiviteiten van je hond volgen, dus locaties controleren en ook zien hoeveel dat jouw hond per dag beweegt. 

Zijn er nadelen aan een GPS tracker voor honden?

Sommige mensen zien wel een paar nadelen, zoals bijvoorbeeld de batterijduur. Je moet er alert op zijn dat de batterij vol blijft en op tijd wordt opgeladen. Het zou namelijk heel erg zijn als de batterij leeg is en het af laat weten als jij moet weten waar je hond is. 

Er zijn ook nog kosten verbonden aan de GPS tracker, want je sluit een abonnement af, maar dit is een keuze. Als je wil dat je je hond in de gaten kunt houden dan zie jij een GPS tracker en de kosten niet als nadeel. 

Top 3 beste GPS trackers voor de hond

Speciaal voor jou hebben wij een top 3 opgesteld van de beste GPS trackers voor honden. Het is goed om deze eens door te nemen zodat je een goed beeld hebt van wat je ermee kunt doen en welke soorten er zoal te koop zijn. 

1. GPS Tracker voor honden en katten van Nuvance

De eerste GPS tracker die besproken wordt is die van Nuvance. Het voordeel is dat deze waterdicht is en dat deze voor zowel honden als katten geschikt is. 

Je kunt je huisdier hier tot wel vijf meter nauwkeurig volgen. Er is ook nog een optie om de historie te raadplegen en dan kun je dus zien welke routes je hond de laatste periode heeft doorlopen. 

Het is een speciale mini GPS tracker welke is ingebouwd in de halsband en dan heeft jouw hond er dus geen last van. 

Er is ook een SOS functie aanwezig mocht er een noodgeval zijn. Dus de 6 voordelen nog even op een rijtje:

 1. Tot vijf meter nauwkeurig de locatie van je hond of kat bekijken.
 2. Historie kan geraadpleegd worden om te zien waar je hond de laatste tijd heeft gelopen.
 3. Live tracking via app is mogelijk.  
 4. De beste GPS tracker voor honden is licht en van klein formaat.
 5. Het veiligheidsbereik is in te stellen.
 6. IP67 waterdicht en met spraakbediening. 

Voor jou vast en zeker een goede reden om juist voor deze GPS tracker voor honden te kiezen. Dankzij de live tracking via de app ben jij sneller gerustgesteld omdat je weet waar je huisdier is. 

Iedere 5-10 minuten krijg je door tot welk vijf meter nauwkeurig waar je dier is. Maar wat ook fijn is, is dat jij het veiligheidsbereik zelf in kunt stellen en daardoor stel jij een gebied in via de app waar je huisdier dus vrij mag bewegen. 

De inhoud van de verpakking is als volgt:

 1. 1x Huisdier GPS tracker
 2. 1x Halsband
 3. 1x Oplaadkabel
 4. 1x Handleiding

2. GPS Tracker voor je hond van Tractive

Je wil als hondeneigenaar toch graag weten waar je hond verblijft? Dankzij de beste GPS tracker voor honden weet je dat ieder moment van de dag. Kies een tracker, een abonnement en dan is het zo geregeld. 

Door de live modus kun jij iedere stap volgen van je hond, locatie updates komen om de twee tot drie seconden binnen. Er geldt hierbij geen afstandslimiet. 

Als je graag inzicht wil krijgen in de activiteiten van je hond of je wil even terugblikken op de wandelingen, dan is dit een goed idee en dan kun je dat ook delen met vrienden en familie. 

Ook de hondenoppas kun jij dan laten zien wat de hond zoal loopt en dan kan je dat op elkaar aanpassen bijvoorbeeld, in het belang van jullie en de hond natuurlijk! 

Je kunt ook veilige zones instellen en dan krijg jij een melding wanneer je hond een veilige zone zou verlaten. De Tractive GPS dog 4 is een goede tracker en activiteitenmonitor. 

Natuurlijk wil je als eigenaar je hond ook lekker fit houden en ook op tijd de hond zijn rust gunnen. Daarom kun jij doelen instellen en dan de activiteiten monitoren. Een groot voordeel is dat de beste GPS tracker voor honden schokbestendig is en ook 100% waterdicht is. 

Nog een paar technische specificaties over deze GPS tracker: 

 1. Gebruik de gratis Android-, iPhone- en web-app
 1. De batterij gaat tot zeven dagen mee en is helemaal opgeladen in twee uur
 2. Is geschikt voor bijna iedere halsband en ieder hondentuig
 3. 71,5 x 28 x 17,3 mm, 35 g
 4. De GPS tracker is waterdicht en schokbestendig
 5. Geleverd in de kleur middernachtblauw

   

3. GPS Tracker voor honden van Weenect

Ben je nog op zoek naar een goede honden GPS tracker? Dan heb ik goed nieuws voor je want de GPS tracker van Weenect Dogs2 is een goede keuze. Het staat bekend als de kleinste GPS voor honden met realtime lokalisatie en het is zonder afstandslimiet. 

Het is ook fijn dat deze GPS tracker een veilige zone heeft die jij in kunt stellen en als de hond dan buiten de veilige zone komt krijg jij een melding. 

Het is gewoon een ideale GPS tracker die jij als hondeneigenaar echt wil proberen, je moet gewoon kijken naar wat jij voor je hond nodig hebt en van daaruit je keuze maken welke GPS tracker het wordt voor jou. Bekijk de producten en kies de tracker die past bij jouw hond en jou! 

Reacties