aandacht-duitse-herder-vasthouden

Onderweg met je hond?

De beste hondenspullen voor onderweg top 7 vind je hieronder. Lekker er op uit met je hond! Heerlijk toch? Een dagje weg met de fiets of met de auto? Je zal altijd het een en ander mee moeten nemen! Daarom hebben we een top 7 gemaakt voor jou van hondenspullen welke wij echte aanraders vinden!

honden-fietskar

1. Hondenfietskar als je op fietsvakantie wilt met de hond

Misschien heb je ze al gezien, de hondenfietskarren voor de wat grotere hond en de fietsmanden voor de kleinere hond die voor- of achterop de fiets kunnen worden bevestigd.

Tip: je kunt de hond beter in de gaten houden als de fietsmand voorop staat. Nadeel: de hond vangt veel wind en zit in de zon.

Je zult begrijpen dat een goede bevestiging van zowel de mand als de hondenfietskar belangrijk is. Een heel veilige manier om met de hond te fietsen is het gebruik van een fietsbeugel. Deze zorgt ervoor dat de hond niet in aanraking kan komen met de fiets en niet tussen de spaken kan komen. Jij hebt je handen vrij aan het stuur. Bekijk hier diverse opties:

honden-autogordel-hondenriem

2. Autogordel voor de hond - onderweg met je hond

Autogordel speciaal voor de hond voor veilig vervoer tijdens de vakantie en andere autoritjes.

Veiligheid op de eerste plaats! Dat geldt ook voor het vervoer van jouw hond in de auto, veilig voor jou en voor de hond.


De hond kan niet naar de bestuurder komen of door de voorruit “vliegen” bij een noodstop. Let bij de aankoop op: de lengte van de gordel, de kwaliteit, lees ervaringen van andere gebruikers en vergelijk de prijs.   

auto-honden-veiligheidsrek-aluminium

3. Honden autorek voor je hond - onderweg met je hond

In plaats van een bench of gordel kun je kiezen voor een honden autorek om je hond veilig te vervoeren in een stationcar. Kies voor kwaliteit, een honden auto rek moet in de auto passen, de bevestiging van het rek is belangrijk. Het mag niet tijdens het rijden omvallen.
De hond houdt daaraan een trauma over als het rek op hem valt en hij zal niet meer in de auto stappen.
honden-loopplank-voor-auto

4. Hondenloopplank voor onderweg

Om blessures bij jouw hond te voorkomen kun je een loopplank (van hout, aluminium, kunststof) aanschaffen waarmee hij eenvoudig in- en uit de auto stapt.


Ook voor een wat oudere hond met gewrichtproblemen kan dit een prima oplossing zijn. Hiervoor is wel wat oefening nodig. De hond moet bekend en vertrouwd raken met de loopplank. Wanneer je een loopplank voor de oudere hond koopt zal het moeilijker zijn hem hieraan te laten wennen. Uitschuifbaar of eenvoudig in te klappen? Let er goed op dat je de loopplank ook eenvoudig mee kunt nemen in de auto. Diverse opties zijn hier mogelijk...

honden-opvouwbaar-drinkbakje

5. Waterflesje voor de hond in de auto of fietskar bij warm weer

Neem voor onderweg altijd water mee voor jezelf en voor de hond. Je weet namelijk nooit hoelang de reis duurt, er kunnen zich immers altijd calamiteiten voordoen.


Waterflesjes voor honden zijn in diverse uitvoeringen te koop. Eenvoudig mee te nemen in de auto, op de fiets, te voet. Let er op dat je het flesje kunt schoonmaken, hygiëne is belangrijk voor de gezondheid van jouw hond. Voldoende water is belangrijk voor jouw hond:

hondenpoepzakjes

6. Hondenpoepzakjes - poepgrijper - onderweg met je hond

Iedereen zal wel eens in een hondendrol hebben getrapt of met zijn fiets eroverheen gereden zijn, zodat in de hele fietsenberging poeplucht hing. Als iedereen zijn verantwoording nam… Het is zo eenvoudig, ruim de poep van de hond op door gebruik te maken van een poep opruimzakje of een poepgrijper


Poepzakjes nemen bijna geen plaats in, in je jas- of broekzak, draag er altijd een paar bij je. Kun je moeilijk bukken, neem een poepgrijper mee om vervolgens de poep te deponeren in een daarvoor bestemde bak. Je kunt losse poepzakjes kopen, maak je gebruik van een poepgrijper dan zitten daar zakjes bij en je kunt vervolgens navulling ervoor bestellen. Een poepgrijper koop je eenmalig, de zakjes zijn spotgoedkoop. Er is dus geen enkele reden om er geen gebruik van te maken.

hondenhalsband-puppy-riem

7. Hondenhalsband en riem of tuig(je) en riem

Om met de hond op stap te gaan heb je een halsband en riem nodig. Of gebruik je liever een tuig(je)? Het assortiment is groot. Er valt dus wat te kiezen. De grootte van de halsband is belangrijk, deze mag niet te groot en niet te klein zijn. De riem of lange lijn moet lekker “in de hand liggen”. Een tuig moet ook goed passen en mag geen irritatie geven. Lees recensies van andere gebruikers en vergelijk de prijzen van identieke producten.


Om goed gezien te worden onderweg kun je voor een hondenhalsband kiezen die reflecteert. Doe de halsband altijd af als de hond gaat rennen en stoeien, zodat hij er nergens mee achter kan blijven haken, hetgeen schade aan zijn nek- of halswervels kan veroorzaken.