aandacht-duitse-herder-vasthouden

Hondenriem kopen?

De beste hondenriemen top 7 vind je hieronder. Er bestaan veel verschillende hondenriemen. Hieronder geven we aan waar je op kunt letten bij de aanschaf van een hondenriem. Elke hond is uniek, dus zijn er ook diverse hondenriemen. Wij helpen jou hieronder met jouw keuze voor de beste hondenriem!

1. Hondenriemen - reflecterend en stevig - 1,5 meter

Om er met de hond opuit te gaan heb je een halsband en een hondenriem nodig. Op veel plaatsen moeten alle honden worden aangelijnd. Ook voor de veiligheid van de hond zelf is goed aanlijnen belangrijk.


Bij het kopen van een hondenriem let  je uiteraard op de grootte van de hond. Voor een puppy en een klein ras is een zware riem niet prettig en overbodig. Voor een groot ras is een stevige uitlaatriem prettig. Omdat je met de hond in de meeste gevallen ook in de avond en ochtend als het donker is de weg op gaat, is een reflecterende riem zeker te overwegen. Deze riem is ervan voorzien. Veiligheid voor jou, de hond en andere weggebruikers. Je moet erop kunnen vertrouwen dat een riem sterk is, ga dus voor kwaliteit. Dat de riem ook nog eens mooi is om te zien is een leuke bijkomstigheid.  

2. Hondenriem met een flexibele rollijn

Vind jij het prettig als de hond een eind van je vandaan kan lopen met behulp van een rollijn (rolriem)? Het is een persoonlijke keuze. De hond leert als puppy netjes naast je te lopen en niet te trekken met een “gewone” hondenriem van ongeveer 1.5 meter. Wil jij dat de hond verder weg kan, bijvoorbeeld zodat jij op de stoep kunt blijven en de hond op de uitlaatstrook zijn behoefte kan doen, dan is een rollijn de oplossing. Je hond heeft wat meer bewegingsvrijheid en jouw schoenen blijven schoon.


Je kunt zelf bepalen hoeveel lengte je de hond geeft met een maximum van 8 meter door de lijn “op slot” te zetten. De lijn rolt dan niet verder af. Het oprollen gebeurt door de knop ingedrukt te houden. Zo ben jij en blijf jij de baas over de ruimte die de hond krijgt. Oefen er even mee achter het huis en je hebt het oprollen en afrollen snel onder de knie. Voel je hoe prettig de ergonomische handgreep van deze hondenriem is?

3. Elastische en diervriendelijke looplijn met heupriem

Een fantastische uitvinding is de heupriem als je met de hond wilt gaan joggen of hardlopen. Je hebt je handen vrij, zodat je een natuurlijke houding hebt en niet geforceerd de riem hoeft te bedienen, super. Echt een aanrader voor alle hondenbezitters die hun hond meenemen als ze gaan joggen of hardlopen.


De looplijn met heupriem heeft reflecterende stiksels voor jullie veiligheid. Deze heupriem is eenvoudig af te stellen van 60 tot 110 cm taille. De riem heeft een degelijke metalen sluiting. Deze aankoop is ook zeer geschikt als je één of twee sterke honden wilt uitlaten of ermee wilt gaan hardlopen, omdat de riem oersterk is. Nog niet overtuigd? Lees de positieve reviews van gebruikers.

4. Hondenriem - trainingslijn van Rebel Petz

Wat ziet deze hondenriem - trainingslijn er stevig en degelijk uit! Met de musketonhaak bevestig je deze riem eenvoudig aan de halsband van jouw hond. Stevig en comfortabel is een omschrijving die prima past bij deze hondenriem. Het materiaal waarvan de riem is gemaakt is nylon en polypropeen, vandaar dat hij zo sterk is.


Er zijn verschillende maten te bestellen: voor de kleine rassen (bijvoorbeeld Border Collie, Franse bulldog) en voor de grotere rassen (bijvoorbeeld de Labrador en de Herdershond). Deze hondenriem wordt steeds prettiger in het gebruik omdat hij steeds soepeler wordt. Kies voor deze fraaie legergroene kleur en plaats je bestelling om binnenkort de eerste wandeling met jouw hond en deze stoere en prettig in de hand liggende riem te maken.  

hondenriem-multifunctioneel-en-van-leer

5. Hondenriem van 220cm - Multifunctioneel en van leer

Je ziet het meteen, dit is een duurzame hondenriem met een stoer uiterlijk. En toch is hij heel comfortabel in het gebruik. Het materiaal is behandeld met olie waardoor de riem flexibel blijft. Een leren riem voor een hondenleven lang, want deze is niet kapot te krijgen. Met een breedte van 12 mm, een dikte van 5 mm en een lengte van 220 cm heb jij de ideale maat in handen.


Een prachtige hondenriem voor de middelgrote en grote hond. Enthousiast geworden van deze voordelen, plaats dan hier je bestelling. Twijfel je nog een beetje, lees de reviews die je zullen overtuigen van de kracht en uitstraling van deze hondenriem.

6. Hondenriem met Stop Freestyle

Deze hondenriem is er speciaal voor het veldwerk. Wat ziet hij er degelijk uit, toch? De riem is gemaakt van nylon en is dus erg sterk. De veiligheidsstop zorgt ervoor dat deze riem helemaal veilig is in het gebruik, de hond kan niet verstrikt raken in het koord.  


Deze hondenriem is eenvoudig in het gebruik, gemakkelijk om en af te doen. Tevens is het een fijne riem als jouw hond trekt. Deze riem corrigeert op de juiste manier, omdat de riem hoog in de nek zit. Diervriendelijker dan een slipketting, die steeds minder vaak gebruikt wordt en op een hondencursus zelfs verboden is.  

7. Hondenriem - reflecterend | luxe model

Houd jij van luxe en comfort voor jouw hond? Kies dan hondenriem Luxueux als je een nieuwe riem nodig hebt. Verkrijgbaar in leuke kleuren voor grote en kleine rassen.  De prijs zal je verbazen en je krijgt er veel voor terug:

  • een stevige riem van nylon
  • een veilige riem met haak voor bevestiging aan de halsband
  • een luxe en modieuze riem
  • een comfortabele riem zowel voor de hond als voor jou

En dat allemaal voor een zeer betaalbaar bedrag. Deze hondenriem is zeker niet zwaar en prima te gebruiken om er mee te trainen. Plaats je bestelling en je kunt binnenkort in de praktijk alle voordelen zelf ervaren.


Wist je dat deze riem reflecteert? Je kunt met de hond veilig naar buiten ook als het donker is als hij deze riem draagt. Het minst belangrijk is de kleur, toch is het wel leuk dat je deze kunt kiezen. Heb je last van keuzestress? Helemaal niet nodig, bestel er meer dan één en de stukprijs wordt lager. Ongelooflijk, de voordelen stapelen zich op als je kiest voor deze comfortabele en luxe hondenriem.