aandacht-duitse-herder-vasthouden

Hondenmand kopen?

De beste hondenmanden top 7 vind je hieronder. Er bestaan veel verschillenden hondenmanden. Je hond komt graag tot rust na een lange dag wandelen en spelen. Elke hond is uniek, dus zijn er diverse hondenmanden zoals rieten, plastic of stoffenmanden. Wij helpen jou hieronder met jouw keuze voor de beste hondenmand!

rieten-hondenkussen

1. Hondenmand - rieten mand

Een vaste (slaap)plek voor jouw hond kent alleen maar voordelen.

  • De hond weet zijn plaats, als je hem het commando “plaats” aanleert
  • Hij ligt niet in de weg als er visite komt
  • Hij kan er zijn rust nemen en wordt er niet gestoord als hij moe is of een keer niet helemaal fit

Er zijn diverse opties om een fijne plek voor jouw hond te creëren. Plaats een rieten mand in huis bijvoorbeeld. Zeker als je van een natuurlijke uitstraling houdt zal deze goed in jouw interieur passen. Je legt een fijn kussen in de mand en de hond zal er heerlijk op wegdromen. Ga je voor riet, dan is er nog een keuze die je moet maken. Er zijn namelijk verschillende uitvoeringen en maten. Kies voor kwaliteit dan gaat de mand lang mee. De prijs zal je verbazen, nu nog een leuk kussen uitzoeken en je bestelling plaatsen.  

hondenmand-plastic

2. Hondenmand - plastic/ kunststof mand

Een plastic of kunststof mand voor jouw hond is een prima keuze. Dit materiaal is zeer sterk, goed schoon te houden en kan tegen een stootje. Hij is echter wel wat zwaarder dan een rieten hondenmand. Is jouw hond al wat ouder dan kun je voor een lage instap kiezen. Omdat er zoveel variatie in kleur is, kun je deze afstemmen met de rest van interieur.


Met een kussen in deze hondenmand ligt hij nog prettiger. Kies de mand die lekker ruim, zodat een grotere hond er goed in past ook als hij breeduit gaat liggen. Kijk even of er rubber zit aan de onderkant van de kunststof bak, zodat hij niet gaat schuiven. Is dat niet het geval of gaat het rubber er op den duur vanaf plak er nieuwe rubbers onder ter bescherming van je vloer.

hondenmatras

3. Hondenmatras

Wil je geen hondenmand of kunststof hondenbak in je woning? Een matras als slaapplek voor jouw viervoeter is een goed alternatief. Er is een enorm aanbod aan hondenmatrassen. Deze variëren in dikte, in grootte, in materiaal, kleur en prijs.

Let er op dat de hoes van het kussen afneembaar is en uitwasbaar. Antislip aan de onderkant zal ervoor zorgen dat het matras op haar plaats blijft liggen als het op een gladde vloer ligt.

Gun jouw hond een heerlijke slaapplek, kies de juiste maat en kies het matras zeker niet te klein. De hond moet er ruim op kunnen liggen, helemaal uitgestrekt. Het voordeel van een matras ten opzichte van een rieten mand is dat je geen extra kussen nodig hebt. Het voordeel ten opzichte van een kunststof mand is dat je geen harde kanten hebt. Vergelijk de diverse uitvoeringen en prijzen, maak je keuze en plaats je bestelling. En jouw hond krijgt binnenkort een heel fijn en nuttig cadeau thuisbezorgd.   

hondenmand-stof

4. Hondenmand - Stoffen mand

Jij kent jouw hond het beste en kunt als geen ander beoordelen welke mand voor hem het meest geschikt is: een rieten mand, een kunststof mand, een slaapbank, een stoffen mand, een hondenkussen, een orthopedisch kussen of matras. Bekijk de diverse mogelijkheden en lees de productinfo. Ook reviews van derden kunnen je helpen de voor- en nadelen per product af te wegen.


Een stoffen mand bijvoorbeeld zal lekker zacht zijn voor jouw hond. Maar heeft hij hieraan voldoende steun? Is deze mand wellicht beter voor kleine rassen dan voor grote? Zal de stoffen rand niet in elkaar zakken als je deze mand voor een groot ras aanschaft? Maak je afweging, er is keuze genoeg. Ook voor jouw hond groot of klein vind jij de perfecte mand, van riet, van kunststof of van stof.

orthopedisch-kussen-voor-je-hond

5. Orthopedisch kussen voor je hond

Wat fijn dat jij voor jouw hond op zijn oude dag een comfortabel orthopedisch kussen kunt aanschaffen. Heb je echter een jonge hond met gewrichtsproblemen ook dan kun je door de aankoop van dit kussen de hond verlichting geven. De hond kan door het gebruik van dit kussen gemakkelijker opstaan. Het kussen geeft de best mogelijke ondersteuning.


Je hebt de keuze uit verschillende uitvoeringen: hondenmatras, hondenmand, hondenbed, diverse diktes, diverse maten en materialen. Ook de prijzen lopen uiteen. Kijk en vergelijk, maak een weloverwogen beslissing en plaats je bestelling die snel bij je wordt thuisbezorgd. Dit alles voor de lichamelijke gezondheid van jouw hond.

uitwasbaar-hondenkussen

6. Uitwasbaar hondenkussen

Een hond blijft niet schoon, ten minste als hij een fijn hondenleven mag hebben. Lekker door de plassen lopen, in de bossen rennen, op het strand of gewoon thuis door de modder lopen als het heeft geregend. Geen probleem, droog hem zo goed mogelijk af met een speciale droogdoek en het meeste vuil vang je daarmee op. Toch zul je in zijn mand op zijn kussen soms zand en vuil zien. Een hond kan ook een keer niet fit zijn en braken op zijn kussen.


Het is belangrijk dat je bij de aanschaf van een hondenkussen er op let dat het uitwasbaar is. Bij de meeste kussens uit het assortiment zal dat zeker het geval zijn. Je hoeft in veel gevallen niet het hele kussen met vulling uit te wassen. Heeft het een afneembare hoes dan kun je alleen de hoes wassen. Was de hoes niet te heet, want dan past deze niet meer om het kussen. Kies de kleur en het design dat jij mooi vindt, voor de hond is dat niet belangrijk, deze is gebaat bij een heerlijk kussen van welke kleur dan ook. Er is een ruime keuze van diverse uitvoeringen in verschillende maten. Ook de prijzen variëren, vergelijk en kies wat bij jou en je budget past. Wellicht loop je tegen een aanbieding aan. Houd de shop in de gaten.

hondenmand-vulling

7. Vulling hondenkussen

Van je eigen hoofdkussen (bedkussen) weet je hoe belangrijk de vulling voor het comfort is. Dat geldt ook voor de vulling van een hondenkussen. Kijk welke opties er zijn. Zegt EPS vulling je iets? Dit is een goede en veel gebruikte vulling met de beste eigenschappen. De korrels zorgen ervoor dat door de warmte van de hond het kussen de juiste vorm aanneemt. EPS staat voor expanded polysterene en wordt ook gebruikt als isolatie- en verpakkingsmateriaal. Je kunt er navulling voor bestellen als een kussen te dun en te plat is geworden.


Ook fiberfill is mogelijk, lekker zacht en veerkrachtig. Polyether vlokken en schuim zijn ook geschikt voor de vulling van een hondenkussen. Polyether vlokken zijn heerlijk zacht voor de hond en na het opschudden van het kussen is het kussen weer terug in vorm, op den duur kunnen er wel kuilen ontstaan. Kussens met schuimvulling en dan met name koudschuim in combinatie met traagschuim zijn de beste om jouw hond optimale ondersteuning te bieden. Er valt, zoals je leest, wat te kiezen. Welke vulling geeft de doorslag? Snel bestellen dan, zodat jouw hond er de komende natte en kille periodes gebruik van kan maken.