De Duitse herder uit een asiel

Een Duitse herder uit een asiel halen kan een goed idee zijn. Maar let op! In het volgende artikel vertel ik je waarop je moet letten.

Bereid je voor

Die trouwe hondenogen die je door de tralies heen aankijken, je bent verkocht! Ga daarom nooit in een opwelling naar een asiel, ga alleen dan als je van plan bent een hond uit het asiel te nemen.

“Honden in een asiel zitten daar allemaal met één reden: een nieuw baasje vinden”

Ze zijn er terecht gekomen om verschillende redenen, die niet altijd bekend zijn. En als er al een reden wordt gegeven, dan nog mag je daar (terecht of niet) wantrouwend naar kijken.

Heeft de vorige eigenaar de waarheid verteld over zijn hond? Met al deze wetenschap kun je afzien van een hond die herplaatst moet worden, of zet je door en neem jij die leuke Duitse herder uit het asiel op?

Hopelijk kom je nadat de hond een tijdje bij je woont tot de conclusie dat je niet begrijpt waarom deze hond in een asiel terecht is gekomen.

In dat geval heeft de hond zijn nieuwe plek en baasje gevonden, die zijn hondenleven lang voor hem gaat zorgen.

Duitse herder en hondenhandel

Kom jij ook weleens een advertentie tegen waarin een Duitse herder te koop wordt aangeboden en wordt aangeprezen als bestond er geen betere? Hopelijk gaat er bij jou dan een belletje rinkelen.

Waarom moet zo’n sociale en lieve hond weg? Hoewel je deze hond een goed leven wilt geven is het niet verstandig hier in te trappen, want deze hond wordt verkocht en de volgende staat alweer te koop, hondenhandel!

Er worden zelfs honden uit het buitenland gehaald.

Kies je toch voor een hond die herplaatst moet worden, ga naar het asiel of koop je hond via een betrouwbare bemiddelaar.

De medewerkers in het asiel zullen je de info over de hond geven die ze hebben ontvangen van de vorige eigenaar en/of ze vertellen hoe ze de hond tijdens het verblijf in het asiel ervaren.

Hoe gaat hij om met de verzorgers, kan hij bij andere honden, is hij gezond of heeft hij (gewrichts)klachten? De honden die in het asiel zitten zijn allemaal door een dierenarts onderzocht.

“Tip: als je een stoere Duitse herder uit het asiel hebt gehaald, laat hem eerst goed aan de nieuwe situatie en jou wennen, voordat je allerlei oefeningen en trainingen met hem gaat doen. Observeer hem en je komt veel te weten”

Een Duitse herder kan om diverse redenen in het asiel zijn gekomen:

  • Hij is van huis weggelopen
  • De eigenaar deed er afstand van
  • De eigenaar moet naar het ziekenhuis en kan niet langer voor de hond zorgen
  • De eigenaar is overleden

Een asiel moet een tijdelijke opvang zijn!

Wat de reden ook is, een hond hoort niet in een hok in een asiel. Het moet een tijdelijke opvang zijn.

Daarom ook is het fijn dat er mensen zijn die de moeite nemen om in het asiel een hond te zoeken.

Ze nemen de daarmee gepaard gaande risico’s graag voor hun rekening, chapeau! Met veel liefde en aandacht gaat het lukken om de asielhond een mooi leven te geven.